ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η πρόταση της Μελίνας Τραυλού και το «μπλοκ» ΗΠΑ, Κίνας, Ρωσίας, Σαουδικής Αραβίας που ανέτρεψε την έγκριση του Net Zero Framework
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει “έκτακτη παρέμβαση και μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας” της οποίας η λειτουργία επικρίνεται έντονα από ένα μέρος των χωρών μελών της ΕΕ απέναντι στη δραματική αύξηση των τιμών, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
“Η δραματική αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας δείχνει ξεκάθαρα τα όρια της υφιστάμενης λειτουργίας της αγοράς. Αυτή σχεδιάστηκε σε μια πολύ διαφορετική συγκυρία”, εξήγησε η πρόεδρος της Κομισιόν κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Μπλεντ της Σλοβενίας, πριν από μια έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ που οργανώνεται στην Πράγα στις 9 Σεπτεμβρίου.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Game changer για την Ελλάδα η τεχνητή νοημοσύνη – Δαίδαλος και Pharos βάζουν τα θεμέλια της ελληνικής Silicon Valley
- Το ΝΑΤΟ, η Ρωσία, η Τουρκία και ο ελληνικός «Θόλος του Αχιλλέα»
- Ρωμανός Ροδόπουλος: Νιγηριανοί σπουδαστές στον Πειραιά – Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο επενδύει στην προσέλκυση διεθνών φοιτητών
- Αυξήσεις 2,4% στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2026 – Πότε θα πιστωθεί η ενίσχυση των 250 ευρώ
