ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».
Ωστόσο η κ. Γκάγκα κράτησε και μία επιφύλαξη, λέγοντας ότι ο χειμώνας είναι μπροστά και ο κορονοϊός «μας έβγαλε πολλές φορές ψεύτες».
«Θεωρούμε όλοι, λίγο πολύ, ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα είναι ήπια», τόνισε η κ. Γκάγκα.
«Μάλλον» χωρίς μάσκες το άνοιγμα των σχολείων
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, η αναπληρώτρια υπουργός είπε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει της αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους, πάντως φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και «μάλλον» χωρίς μάσκες.
Δεν επιβάρυνε ο τουρισμός
Η κ. Γκάγκα τόνισε ότι ήδη έχει ανοσοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και τα κρούσματα δεν φαίνεται να αυξάνονται πολύ. Ειδικά για την Κρήτη ανέφερε ότι στα λύματα προκύπτει μικρότερο φορτίο σε σχέση με έναν μήνα πριν, «άρα ούτε ο τουρισμός μας επιβάρυνε».
«Νομίζω ότι από εδώ και πέρα ο κορωνοϊός μετατρέπεται σε ένα είδος γρίπης αυτό φαίνεται διεθνώς», είπε η αναπληρώτρια υπουργός.
Διαβάστε επίσης:
Τι λέει το ECDC για τα σχολεία και για τους θανάτους στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ακίνητα: Αυξάνεται η ζήτηση για τα μεσαία διαμερίσματα στην Ελλάδα – Τι δείχνει η έρευνα της RE/MAX
- ΕΤΕ: Η διεθνής αβεβαιότητα αναμετράται με τις αντοχές του ελληνικού επιχειρείν
- Microsoft Sovereign Cloud για την Ευρώπη: Νέα Εποχή Ψηφιακής Αυτονομίας και Εμπιστοσύνης
- Τραμπ για δασμούς: Η ΕΕ δεν προτείνει μια δίκαιη συμφωνία και η Ιαπωνία είναι «σκληρή»
