ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του καθηγητή Πνευμονολογίας κ. Γουργουλιάνη, ότι «οδεύουμε προς το τέλος της πανδημίας», ο κ. Εξαδάκτυλος – μιλώντας στον ΑΝΤ1 – είπε ότι συμφωνεί, καθώς πλέον όλες οι υποπαραλλαγές της Όμικρον που έχουν επικρατήσει είναι περίπου σαν βαρύ κρυολόγημα και προκαλεί λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού κι όχι πνευμονίες.
Ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό, όπως μάθαμε να συμβιώνουμε και με την γρίπη.
Ερωτηθείς για το αν όλα αυτά οδηγούν και στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας μέτρων και εμβολίων, είπε ότι το βασικότερο είναι να τηρούμε αυτονόητους κανόνες προστασίας που θα μας βοηθήσουν και αποδεσμευθούμε από ότι παραμένει υποχρεωτικό.
«Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη να είναι υποχρεωτικό να φοράμε τη μάσκα όταν κάνουμε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να το επιλέξουμε μόνοι μας», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΔΥΠΑ: Άνω των 10.000 οι ωφελούμενοι από δράσεις απασχόλησης στην Κρήτη
- Αυστηρό μήνυμα Πλεύρη μετά την Θέουτα: «Τα κυκλώματα καραδοκούν – Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε κάθε απαραίτητο μέτρο»
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 6,8% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Μάιο
- Σδούκου για Σαμαρά: Έχει επιλέξει να ασκεί αντιπολίτευση όπου βρει, είτε υπάρχει πραγματικό ζήτημα είτε όχι
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.