• Σχόλιο Αγοράς

    Ευρωαγορές: Ήπια κέρδη στο κλείσιμο, άνοδος 0,68% για τον DAX

    • NewsRoom


    Οριακά κέρδη σημείωσαν η πλειονότητα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να στρέφεται ξανά στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην παγκόσμια οικονομία.

    Σε επίπεδα ρεκόρ σκαρφάλωσαν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις επιβράδυνσης του ράλι που σημειώνει το φυσικό αέριο.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία για το επόμενο έτος ενισχύθηκαν έως και 5,2% στα 502 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο European Energy Exchange. Η τιμή έχει υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο, οδηγώντας σε άνοδο τις τιμές των αγαθών και επιβαρύνοντας τους καταναλωτές και τους βιομηχανικούς κλάδους που υποφέρουν από τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων δεκαετιών.

    Κοντά σε χαμηλό 14 ετών υποχώρησε για τον Αύγουστο ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτο ZEW για τη Γερμανία, ενδεικτικό των πιέσεων που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη δύναμη της Ευρωζώνης με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

    Στο κλίμα αυτό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κέρδισε 0,23% στις 1,02 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,44% στις 7.542 μονάδες ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ισχυροποιήθηκε 0,68% στις 13.910 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 έγραψε κέρδη 0,34% στις 6.592 μονάδες.

    Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,14% στις 23.003 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ανεβαίνει 0,98% στις 8.509 μονάδες.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα – Κέρδη για Walmart και Home Depot, κατρακυλάει 7% η μετοχή της Zoom

    Εκτίναξη των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη – Πάνω από τα 230 ευρώ το φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ