ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο.
Συγκεκριμένα οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,1%, ενώ σε ετήσια βάση οι τιμές παραγωγού εκτινάχθηκαν 35,8%.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι τιμές αυξήθηκαν 1,3% σε μηνιαία βάση και 36,1% σε ετήσια βάση.
Οι βιομηχανικές τιμές παραγωγού στην ευρωζώνη τον Ιούνιο, αυξήθηκαν κατά 2,7% στον ενεργειακό τομέα, κατά 0,7% για τα διαρκή και μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά και κατά 0,4% για τα ενδιάμεσα αγαθά και τα κεφαλαιουχικά αγαθά (σε μηνιαία βάση).
Η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος των τιμών παραγωγού καταγράφθηκε στην Ιρλανδία (13,2%), τη Λιθουανία (5,2%), καθώς και στις Λετονία και Φινλανδία (4% και στις δύο).
Πτώση παρατηρήθηκε στην Ελλάδα κατά 3,2% και στο Λουξεμβούργο κατά 2,2%.
Διαβάστε επίσης:
Συρρικνώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαλκ Χόγκαν: Στα 5 εκατ. δολάρια η περιουσία του θρύλου του WWE – Ο γιος του ο μοναδικός κληρονόμος
- Σύγκρουση λεωφορείου με τραμ στον Πειραιά
- Ευρωαγορές: Ψύχραιμη αντίδραση στις εξελίξεις στην Πολωνία – Απώλειες -0,41% για τον DAX
- Μητσοτάκης για Chevron – Helleniq Energy: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε σημαντικό ενεργειακό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο
