ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών, καθώς και των τεσσάρων (04) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 21, 22, 37 και 24 ετών προέβησαν, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η οικεία Λιμενική Αρχή, ότι Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) αποβιβάζει εντός της θάλασσας τους πέντε (05) αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΦΑΝΤΟΥ” ν. Ρόδου.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ, το οποίο προσπάθησε να διαφύγει προς τα έναντι τουρκικά παράλια.
Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη αρχικά σε χρήση ηχητικών σημάτων, προκειμένου να ακινητοποιηθεί το Ι/Φ, με αρνητικά αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια ο κυβερνήτης του πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς προσπαθώντας να εμβολίσει το περιπολικό σκάφος. Κατόπιν των προαναφερθέντων πραγματοποιήθηκε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και το Ι/Φ σκάφος ακινητοποιήθηκε.
Στο εν λόγω Ι/Φ σκάφος επέβαιναν δύο (02) εκ των αλλοδαπών διακινητών, ενώ ο 37χρονος συνόδευε τους πέντε (05) αλλοδαπούς και ο 24χρονος εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο και τη διαμονή τους στη χώρα. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος έφερε δελτίο αιτούντος ασύλου αμφιβόλου γνησιότητας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος.
Διαβάστε επίσης:
Νέος πρόεδρος στη Ναυτιλιακή Λέσχη ο Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.