ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι δυνάμεις του έθεσαν στο στόχαστρο πλατφόρμες γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα χθες Δευτέρα, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τους Ρώσους για να ενισχύσουν τον έλεγχό τους στην περιοχή.
«Σε αυτή την τοποθεσία η Ρωσία οργάνωσε μικρές φρουρές, αποθήκευε εξοπλισμό αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων ραντάρ. Δηλαδή, αυτές οι πλατφόρμες έχουν μετατραπεί σε εγκαταστάσεις που βοήθησαν και βοηθούν τους Ρώσους να ενισχύσουν τον έλεγχο τους στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Σέρχι Μπρατσούκ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης της Οδησσού.
Χθες το πρωί η Μόσχα κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έπληξαν τρεις πλατφόρμες γεώτρησης της εταιρείας Tchernomorneftegaz, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι να τραυματιστούν και άλλοι επτά να αγνοούνται.
Πρόκειται για το πρώτο πλήγμα εναντίον υπαεράκτιων υποδομών γεώτρησης υδρογονανθράκων στην Κριμαία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι στη Ρώμη την Τετάρτη ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ
Ουκρανία: Παραδόθηκαν τα πρώτα «βαρέα όπλα» από τη Γερμανία
Τουρκία: Τετραμερής συνάντηση την επόμενη εβδομάδα για τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τι μετοχές αγόρασαν χθες οι big guys, πως ο Ψάλτης έβαλε την Alpha στο παιχνίδι, ποιοι VIP φάγανε «πιστόλι» για το Άμπου Ντάμπι, ο Σαββίδης, οι πιέσεις να πουλήσει ΟΛΘ και ο Νταβιντιάν, και τι συμβαίνει με τη βίλα Κούστα στις Σπέτσες
- DeepSeek: Ο «τρελός της τεχνολογίας» που απειλεί την κυριαρχία των ΗΠΑ στην τεχνητή νοημοσύνη
- Athens Capital Suites: Νέο ξενοδοχείο για την οικογένεια Λασκαρίδη στο Σύνταγμα – Επεκτείνεται η Accor στην Ελλάδα
- Ασφαλιστική αγορά: Καμπανάκι για τα κόστη υγείας των ιδιωτικών νοσοκομείων
