• What's happening

    Τσίπρας vs Financial Times: Μονομερές και προσβλητικό το δημοσίευμα, λέει το Μαξίμου

    Τσίπρας ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας


    Με ένα επιθετικό σχόλιο η Κυβέρνηση προσπαθεί να απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσαν οι Financial Times αναφορικά με τον αν το Μέγαρο Μαξίμου σέβεται την ανεξαρτησία των θεσμών στην Ελλάδα.

    Στο δημοσίευμά τους οι Financial Times αναφέρθηκαν στην υπόθεση των παρεμβάσεων στην ηγεσία της Τράπεζας Αττικής αλλά και την έφοδο των εισαγγελέων στα γραφεία της συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γ. Στουρνάρα (ο οποίος είχε διαφωνήσει με τις κινήσεις της κυβέρνησης), στον αποτυχημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και την επίσης αποτυχημένη “κυβερνητική απόπειρα” καθαίρεσης της ηγεσίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

    Μάλιστα οι Financial Times τοποθετούν την Ελλάδα στο ίδιο κάδρο με την Πολωνία και την Ουγγαρία των ακροδεξιών κυβερνήσεων.

    Στο σχόλιο του, το Μεγάρο Μαξίμου αναφέρει τα εξής:

    «Εδώ και περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα δίνεται μία μεγάλη και καθημερινή μάχη ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα, την μεγάλη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο. Για να εξαλειφθούν οι παράνομες και σκοτεινές πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

    Για πρώτη φορά, κάτω από δύσκολες συνθήκες, οι φορολογικές αρχές εργάζονται απερίσπαστες χωρίς άνωθεν εντολές, οι λίστες των φοροφυγάδων ελέγχονται, δίνεται μάχη κατά του λαθρεμπορίου, τα θαλασσοδάνεια αποτελούν απλώς κακό παρελθόν, ενώ η Δικαιοσύνη λειτουργεί χωρίς παρεμβάσεις.

    Τα αποτελέσματα αυτού του καθημερινού αγώνα έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται: Υπεραπόδοση εσόδων, μείωση του λαθρεμπορίου και καταλογισμός ποινικών ευθυνών και προστίμων σε όσους παρανομούν.

    Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω έχουν ενοχλήσει πολλούς: τραπεζικούς κύκλους, το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ολιγάρχες και μεγάλα μίντια.

    Αυτό όμως που προκαλεί εύλογα ερωτήματα είναι το γεγονός ότι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής σελίδας των Financial Times δεν βρίσκουν να γράψουν ούτε μία λέξη για όλα αυτά. Η μονομέρεια, μάλιστα, των πηγών τους θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον κακόπιστο να κάνει λόγο ακόμα και για πολιτική σκοπιμότητα.

    Οι πολίτες όμως έχουν κρίση!

    ΥΓ. Οι ερωτήσεις που εστάλησαν ελάχιστη ώρα πριν το δημοσίευμα προκειμένου να αποτελέσουν άλλοθι, πέρα από προσβλητικές, δεν άφηναν ούτε καν το χρονικό περιθώριο απάντησης…»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: FT: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως Ουγγαρία – Πολωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι μυστικές προβλέψεις των FT για το 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ από τις προβλέψεις του Economist για την Ελλάδα το 2017 – «Βλέπει» πρόωρες εκλογές και Grexit



    ΣΧΟΛΙΑ