ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο επικεφαλής της διαχειρίστριας εταιρείας του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας υποστήριξε απόψε ότι οι ρωσικές κατοχικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να παίρνουν το αέριο που περνά από την Ουκρανία και να το στέλνουν στις αυτονομιστικές περιοχές που στηρίζονται από τη Ρωσία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της GTSOU Σέρχι Μακόγκον, έκανε αυτή τη δήλωση στο πρακτορείο Reuters, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη. Νωρίτερα, το Κίεβο ανέφερε ότι λόγω ανωτέρας βίας (δηλαδή, για λόγους που δεν μπορεί να ελέγξει), θα σταματήσει η ροή ρωσικού φυσικού αερίου από τον σταθμό εισόδου Σοχρανίφκα προς την Ευρώπη από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου και πρότεινε να συνεχιστούν οι ροές μέσω του σταθμού διασύνδεσης Σούτζα, που βρίσκεται σε εδάφη ελεγχόμενα από την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής ενεργειακής εταιρείας Naftogaz, Γιούρι Βιτρένκο, η ροή του αερίου προς την Ευρώπη θα μπορούσε να μειωθεί κατά το ένα τρίτο εάν η Ρωσία δεν αλλάξει τη διαδρομή, από τη Σοχρενίφκα στον σταθμό εισόδου Σούτζα.
Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Διακόπτει τη μεταφορά ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού Σοχρανίφκα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πετρέλαιο: Υποχώρηση 2% καθώς οι απειλές Τραμπ στη Ρωσία δεν έπεισαν την αγορά
- Γουάνγκ Γι: Κίνα και Ινδία πρέπει να εργαστούν για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία
- ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στον υπό κατάρρευση τουριστικό κλάδο της Κούβας
- Ρουμανία: Η κυβέρνηση Μπολοζάν εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης και προωθεί αυξήσεις φόρων
