ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι συμβαίνει με την Coca Cola, το κάλεσμα της Βρεττού, η γενναιόδωρη εθελουσία στη ΔΕΗ, ο πόλεμος Στάσση – Νεμπή, η Jaguar του «Φραπέ», τι τρέχει με Δένδια κι ένας νέος βουλευτικός έρως
«Παραλάβαμε από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό το φάκελο με την αίτηση και το σχέδιο για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Ασωπού» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και πρόεδρο της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Α.Ε. (Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α. Α.Ε.) Φάνη Σπανό.
Ο κ. Σπανός κατέθεσε στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας του φακέλου για την έγκριση ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, Πάνος Λώλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας Παναγιώτης Αγνιάδης και ο αντιπρόεδρος β΄ και αναπληρωτής της Ε.ΑΝ.Ε.Π. Ο.Α. Α.Ε., Ανδρέας Λουκάτος.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Παραλάβαμε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό το φάκελο με την αίτηση και το σχέδιο για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων – Ασωπού, ένα από τα κορυφαία έργα της χώρας. Μόνο μέσω της αληθινής μετατροπής της μεγαλύτερης άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε πραγματικό επιχειρηματικό πάρκο, θα έχουμε όφελος για τις επιχειρήσεις και πραγματικό σεβασμό στο περιβάλλον».
Από την πλευρά του ο, κ. Σπανός δήλωσε: «Δουλεύουμε εντατικά από την αρχή της προηγούμενής μας θητείας για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ασωπού και τη μετατροπή της ‘Ατυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης των Οινοφύτων σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο. Ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός οικονομικού θύλακα με δυναμικό ανάπτυξης χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας. Ο φάκελος που καταθέσαμε, ως Εταιρεία Ανάπτυξης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, μας φέρνει προ των πυλών για μια παρέμβαση προϋπολογισμού 116 εκατ. ευρώ! Συντονισμένα και μεθοδικά, συνεργαζόμαστε με την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να εκδοθεί το ταχύτερο δυνατόν, η ΚΥΑ για την ανάπτυξη του Επιχειρηματικού Πάρκου. Συγχαίρω και ευχαριστώ για τη συνεργασία μας όλους τους φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, με τους οποίους υπηρετούμε αυτόν τον σημαντικό στόχο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ντόναλντ Τραμπ: Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν – ΗΠΑ και ΕΕ επιβάλλουν νέες κυρώσεις στους ρωσικούς υδρογονάνθρακες
- ΔΕΠΑ Εμπορίας: Συζητήσεις για προμήθεια LNG με την αμερικανική Conoco Philips
- Θεόνη: Πωλήσεις 40 εκατ. ευρώ και «ασπίδα» απέναντι στο DRS η χάρτινη συσκευασία
- Coca Cola: Τι προβληματίζει την αγορά και βγαίνουν πωλητές μετά το deal στη Νότιο Αφρική
