ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) εκφράζει “την αγανάκτηση και την απογοήτευση της διότι η Εργοδοσία και συγκεκριμένα η COSCO για άλλη μια φορά επέλεξε για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων της την προσφυγή στα ασφαλιστικά μέτρα αντί να επιλέξει τον ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με αυτούς”.
Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας από την ΕΝΕΔΕΠ, η εταιρεία προσέφυγε στα Δικαστήρια και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Η ΠΝΟ στην ανακοίνωση της τονίζει: “Επαναλαμβάνουμε ότι τα όποια προβλήματα των εργαζομένων δεν λύνονται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά στα πλαίσια των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η Ομοσπονδία μας στέκεται δίπλα στους Λιμενεργάτες της COSCO, καθώς και σε όλους τους εργαζομένους, που αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα τους και κυρίως αυτά που αφορούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως η σταθερή και μόνιμη εργασία”.
Διαβάστε επίσης:
ΕΝΕΔΕΠ: Απέρριψε τις προτάσεις της Dport – Cosco για τις αυξήσεις και ζητά επέκταση των συμβάσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νικήτας Κακλαμάνης: Μια απολαυστική συζήτηση με τον πολιτικό, το γιατρό γεμάτη αναμνήσεις, τα παιδικά χρόνια στην Άνδρο και η πολιτική – Τι λέει για Σαμαρά, Τσίπρα, για τον Άγνωστο Στρατιώτη και την τοξικότητα στη Βουλή
- Ο ΟΗΕ έχει πάψει να λειτουργεί, λέει ο πρόεδρος της Βραζιλίας για τα θύματα στη Γάζα
- Μάριος Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ είναι σύμβολο, είναι ιδέα, δεν φοβάται και είναι για πάντα μονομάχος στη πρώτη γραμμή»
- Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν αεροπλανοφόρο τροφοδοτώντας τους φόβους πως θα ξεσπάσει πόλεμος με τη Βενεζουέλα