• Ναυτιλία

    ΕΝΕΔΕΠ: Απέρριψε τις προτάσεις της Dport – Cosco για τις αυξήσεις και ζητά επέκταση των συμβάσεων

    Λιμάνι Πειραιά


    Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση των εργαζομένων που είναι συνδικαλισμένοι στην Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά και αποφάσισαν να απορρίψουν τις προτάσεις που διατύπωσε πλευρά της Dport – Cosco και να συνεχίσουν να διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και μονιμοποίηση των συμβάσεων τους.

    Μετά την συνέλευση, η ΕΝΕΔΕΠ, ανακοίνωσε:

    «Απορρίφθηκε ομόφωνα μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση εκατοντάδων εργαζομένων, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί με αντιπροσωπεία του Σωματείου μας το μόνο που έκανε ήταν να φέρει ξανά την ίδια ακριβώς πρόταση με άλλη γραμματοσειρά» και προσθέτει:

    «Η πρόταση του Σωματείου μας ήταν και είναι ότι η εργοδοσία πρέπει να δεσμευτεί για τα ελάχιστα, τα οποία ζητάμε ως εργαζόμενοι μετά από 12 χρόνια, επειδή μέσα από τον κόπο μας φέραμε το λιμάνι του Πειραιά να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης.

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να διεκδικούμε και να απαιτούμε να πληρωνόμαστε με τις νόμιμες προσαυξήσεις για την νυχτερινή εργασία , την Σαββατιάτικη και Κυριακάτικη εργασία και τις αργίες και αυτά να αποτυπώνονται στη ΣΣΕ.

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, εμείς οι εργαζόμενοι που φέραμε το λιμάνι του Πειραιά στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε παραγωγικότητα και κερδοφορία, να διεκδικούμε και να απαιτούμε να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά και να μην είμαστε όμηροι της εκ περιτροπής εργασίας και των τρίμηνων συμβάσεων.

    Περίπου 700 εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι σε αυτό το καθεστώς με μισή δουλειά – μισό μισθό – μισή ζωή την ίδια ώρα που η COSCO εμφανίζει κάθε χρόνο μεγάλη άνοδο κερδοφορίας με δεκάδες εκατομμύρια κέρδη.

    Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να απαιτούμε η κυβέρνηση, τα αρμόδια υπουργεία και η COSCO να εφαρμόσει την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία που μας εντάσσει από το 2012 στον κανονισμό για τα ΒΑΕ”.

    Επίσης τονίζει στην ανακοίνωση της η ΕΝΕΔΕΠ ότι οι μισθοί των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ είναι τουλάχιστον 25% χαμηλότεροι από τους συναδέλφους στον ΟΛΠ , την ίδια στιγμή που με την λειτουργική ενοποίηση όλων των προβλητών κάνουμε την ίδια ακριβώς δουλειά με αποτέλεσμα εργαζόμενοι με την ίδια ειδικότητα και το ίδιο αντικείμενο εργασίας να διαχωρίζονται και η πλειοψηφία να είναι εργαζόμενοι Β’ Κατηγορίας».



    ΣΧΟΛΙΑ