ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Παγκόσμια Τράπεζα ετοιμάζει ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 1,5 δισεκ. δολαρίων για τη ρημαγμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής 1 δισεκ. δολαρίων από το ταμείο της αναπτυξιακής τράπεζας για τις φτωχότερες χώρες, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας.
Ο Μάλπας, μιλώντας στη Βαρσοβία, δήλωσε ότι το πακέτο κατέστη δυνατό ύστερα από τη χθεσινή έγκριση βοήθειας ύψους 1 δισεκ. δολαρίων της Διεθνούς Ένωσης Ανάπτυξης (IDA) καθώς και πληρωμής ύψους 100 εκατ. δολαρίων στη γειτονική Μολδαβία.
Ο Μάλπας δήλωσε ότι η στήριξη της τράπεζας βοηθά την Ουκρανία να παράσχει κρίσιμης σημασίας υπηρεσίες, όπως την καταβολή μισθών στο προσωπικό των νοσοκομείων και συντάξεων καθώς και για κοινωνικά προγράμματα. Η βοήθεια έρχεται να προστεθεί στα 923 εκατ. δολάρια χρηματοδότησης που εγκρίθηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα τον περασμένο μήνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν ότι θα «εντείνουν» τα αντίποινά τους αν συνεχιστούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ
- Νέο Peugeot 208 Turbo 100
- Ευρωπη Holdings: Η Black Oak απέκτησε 1,71 εκατ. μετοχές από τον Δημήτρη Θεοδωρίδη
- ΟΗΕ: Τραμπ, Φρεντέρικσεν και Νίλσεν υπέγραψαν συμφωνία ασφαλείας για τη Γροιλανδία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.