ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το υπουργείο Προώθησης της Αρετής και Πρόληψης της Διαφθοράς των Ταλιμπάν διέταξε σήμερα όλα τα πάρκα ψυχαγωγίας στην Καμπούλ να διαχωρίζουν τους επισκέπτες με βάση το φύλο, γεγονός που σημαίνει ότι τα μέλη μιας οικογένειας δεν θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν μαζί σε αυτούς τους χώρους.
Σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που εξέδωσε το υπουργείο, οι γυναίκες επιτρέπεται να επισκέπτονται πάρκα ψυχαγωγίας όπου υπάρχουν θεματικά παιχνίδια και δραστηριότητες στην Καμπούλ και στις παρακείμενες περιοχές από την Κυριακή ως την Τρίτη φορώντας την ισλαμική χιτζάμπ και οι άνδρες μόνο από την Τετάρτη ως το Σάββατο.
Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν επιβάλλει όλο και περισσότερους περιορισμούς στη δημόσια ζωή.
Την Τετάρτη οι Ταλιμπάν ήραν την υπόσχεση παροχής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε κορίτσια μέχρι νεωτέρας, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη χώρα με διαδηλώσεις από εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και ακτιβίστριες των δικαιωμάτων των γυναικών.
Διεθνείς οργανώσεις και ξένες κυβερνήσεις έχουν καλέσει τους Ταλιμπάν να επανεξετάσουν άμεσα την απόφασή τους.
Την Παρασκευή δεκάδες γυναίκες εμποδίστηκαν από το να επιβιβαστούν σε πτήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ επειδή δεν συνοδεύονταν από κάποιον άνδρα.
“Το έμφυλο απαρτχάιντ στο Αφγανιστάν κλιμακώνεται με τρομακτικούς ρυθμούς”, έγραψε στο Twitter η Χέδερ Μπαρ, μια πρώην ανώτερη ερευνήτρια για το Αφγανιστάν στην μκο Human Rights Watch” αντιδρώντας στην απόφαση αυτή των Ταλιμπάν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Ισραήλ: Η δεύτερη αναμνηστική δόση μειώνει το ποσοστό θανάτου από Covid-19 στους άνω των 60 ετών
Δένδιας: Είναι ζωτικής σημασίας η αποκήρυξη κάθε αναθεωρητισμού
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αμερικανικό τελεσίγραφο στην Ευρώπη: Αναλάβετε τα «αμυντικά βάρη» του ΝΑΤΟ έως το 2027 αλλιώς…
- Δίκη Βαλυράκη: «Τον χτύπησαν, μετά τον έριξαν από το σκαφάκι του και τον άφησαν στην θάλασσα και έφυγαν»
- Η Διέγερση Νωτιαίου Μυελού ως σύγχρονη λύση για τον χρόνιο πόνο
- Σε λειτουργία η νέα Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης του Κέντρου Κατάρτισης – Επιμόρφωσης Κτηνοτρόφων