ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ακόμα και το ενδεχόμενο επίθεσης με πυρηνικά όπλα κατά του Ισλαμικού Κράτους άφησε ανοιχτό ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, εκφράζοντας πάντως την πεποίθησή του και την ελπίδα του πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί εν τέλει.
Κατά τη συνάντησή του στο Κρεμλίνο με τον υπουργό Άμυνας Sergey Shoigu, ο οποίος του παρουσίασε τις τελευταίες αναφορές για τις ρωσικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε την εξής αξιοσημείωτη αναφορά, όπως τη μεταδίδει το Russia Today:
«Πρέπει να αναλύσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο πεδίο της μάχης, πώς λειτουργούν τα όπλα. Οι Kalibr (πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύονται από θαλάσσης) και οι ΚΗ-101 (πύραυλοι κρουζ που εκτοξεύονται από αέρος) έχουν αποδειχθεί σύγχρονοι και άκρως αποτελεσματικοί, και τώρα το ξέρουμε στα σίγουρα – όπλα υψηλής ακρίβειας, που μπορούν να εξοπλιστούν τόσο με συμβατικές, όσο και με ειδικές κεφαλές, που είναι πυρηνικές. Φυσιολογικά, αυτό δεν είναι απαραίτητο απέναντι σε τρομοκράτες και ελπίζω ποτέ να μη χρειαστεί».
Η δήλωση αυτή του Ρώσου προέδρου, διόλου τυχαία, έρχεται μία μέρα μετά την εκτόξευση πυραύλων Kalibr-PL από ρωσικό υποβρύχιο στη Μεσόγειο, με στόχο εγκαταστάσεις του Ισλαμικού Κράτους στο προπύργιό του χαλιφάτου, τη Ράκα. Οι πύραυλοι Kalibr, όπως και οι KH-101, χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά φέτος στις επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά των τζιχαντιστών.
Και μπορεί ο Putin να εξέφρασε την ευχή να μη χρειαστούν πυρηνικά, όμως και μόνο το άκουσμα της λέξης «πυρηνικά», όταν βγαίνει από τα χείλη ενός πανίσχυρου ηγέτη αρκεί για να προκαλέσει έντονες ανησυχίες…
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Διεθνείς αγορές: Οι μετοχές οδεύουν προς το μεγαλύτερο σερί κερδών
- Τραμπ: Το δικαστήριο απέσυρε τις κατηγορίες σε βάρος του για απόπειρα ανατροπής των αποτελεσμάτων των εκλογών του 2020
- Εθνική Ασφαλιστική: Ξεκλειδώνει νέες προοπτικές εξέλιξης η ένταξή μας στον Όμιλο της Πειραιώς
- Πυρά Τουρκίας για την συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για ΑΟΖ: «Δεν έχετε την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»