ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δένδιας: Η αναγκαιότητα της παρουσίας της Ελλάδας στην Κύπρο θα αξιολογείται διαρκώς – Ισχυρό ενδιαφέρον από την Κύπρο για το σύστημα «Κένταυρος»
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκή Ένωση θα συζητήσουν την ασφάλεια στην Ευρώπη, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι είναι “κάτι πολύ ενδιαφέρον και για εμάς, την Ελλάδα μετά την επίσκεψή μου στην Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα”.
“Θα έχω επίσης την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών, του κ. Κουλέμπα, στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη”, επισήμανε ο κ. Δένδιας.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: “Θα συζητήσουμε σήμερα για την ασφάλεια στην Ευρώπη, κάτι πολύ ενδιαφέρον και για εμάς, την Ελλάδα μετά την επίσκεψή μου στην Μαριούπολη, αλλά και στη Μόσχα. Θα έχω, επίσης, την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή και του παριστάμενου Ουκρανού Υπουργού Εξωτερικών, του κ. Κουλέμπα στα ζητήματα ασφάλειας της ελληνικής μειονότητας στην ευρύτερη περιοχή επαφής γύρω από τη Μαριούπολη. Και από εκεί και πέρα, το δεύτερο πολύ ενδιαφέρον θέμα είναι η Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Νομίζω ότι θα πρέπει η ΕΕ με πολύ μεγάλη προσοχή να ενσκήψει στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων. Η κατάσταση στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη δεν είναι καλή. Απαιτείται να γίνουν εκλογές υπό εκλογικό νόμο ο οποίος να διασφαλίζει την ενότητα της χώρας. Σε αυτό νομίζω θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων και περιμένω να ακούσω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις και του Κροάτη συναδέλφου μου”.
Διαβάστε επίσης
Νίκος Δένδιας: Ένας πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα έχει κανένα νικητή – Λαβρόφ: Ασφαλείς οι προμήθειες της Ελλάδας σε φυσικό αέριο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Παιχνίδι των εκατομμυρίων της UEFA για την Ελλάδα ίσως κρίνει το… ράπισμα από την Τσέλιε
- Ελληνικό: Νέο επεισόδιο στον πόλεμο της Lamda με τους δήμους
- ΗΠΑ: Γιατί η κυβέρνηση Τραμπ υποβαθμίζει τα εγκλήματα «λευκού κολάρου»; Η διαδρομή από τη Μεγάλη Ύφεση έως σήμερα
- Τρελές διακυμάνσεις για το πετρέλαιο – Η Wall Street στο κόκκινο, ομόλογα στο 4,39%
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.