ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (ΔΕΗ) ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) με τις τράπεζες «ALPHA BANK Α.Ε.» και «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», για την κάλυψη αναγκών χρηματοδότησης για την κατασκευή και λειτουργία δικτύου οπτικών ινών ευρυζωνικής πρόσβασης (Fiber To The Home- FTTH) σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την έκδοση μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου ποσού έως €530 εκατ. με τη μορφή project finance από την 100% θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα ιδρύσει η ΔΕΗ και η οποία θα αναλάβει την κατασκευή, λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση του δικτύου οπτικών ινών, που θα δημιουργηθεί.
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η ΔΕΗ θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά την υπογραφή των συμβατικών κειμένων, η οποία θα γίνει με την οριστικοποίηση των τελικών όρων χρηματοδότησης μετά την ολοκλήρωση του due diligence, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
ΔΕΗ: Το σχέδιο για είσοδο στις τηλεπικοινωνίες – Πιλοτικό πρόγραμμα οπτικών ινών στο Περιστέρι
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία, Ουκρανία και… Τραμπ: Γεωπολιτικές σκιές πάνω από το Κογκρέσο της UEFA
- Dynagas LNG Partners (Γιώργος Προκοπίου): Θα δώσει μέρισμα στις 27 Φεβρουαρίου 0,050 δολαρίων
- Ο ΔΕΣΦΑ, η σχολή του Σικάγο εναντίον των μονοπωλίων… και στο βάθος το Δικαστήριο της ΕΕ
- Perla Residence στη Marbella: Μια κατοικία που παγώνει το κύμα σε αρχιτεκτονική μορφή
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.