ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αιχμηρός και καυστικός ηταν ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατα τη συζήτηση στην προ ημερήσιας διατάξεως για τη παιδεία, κατηγορώντας την Κυβερνηση οτι “φέρνει την παιδεία στη δεκαετία του ’80” και απευθυνόμενος προς τον κ.Τσίπρα επεσήμανε οτι “δεν περίμενε περισσότερα καθώς άλλωστε “διακριθηκατε ως καταληψίας στα μαθητικά και φοιτητικά σας χρονια! Αυτές ειναι οι πολιτικές περγαμηνές σας!”.
Το θέμα των αιώνιων φοιτητών, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και του υπουργού Παιδείας, υπογραμμίζοντας οτι “επαναφερατε τους αιώνιους φοιτητές. Γιατί το κάνετε;» διερωτήθηκε ρητορικά και έσπευσε να απαντήσει καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές της ΝΔ: «Νομίζω ότι έχω μια εξήγηση: Ο κ. Φίλης ως αιώνιος φοιτητής, αποφάσισε να πάρει το πτυχίο του! Δεν έχω άλλη εξήγηση».
“Εχετε επιλέξει και τον κατάλληλο υπουργό για να κανετε τις αλλαγές στην παιδεία” υποστήριξε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι ο κ. Φίλης ειναι ο “κατάλληλος άνθρωπος για να ισοπεδώσει την αριστεία, την προσπαθεια και τη φιλομάθεια!”
“Μια ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να προσφέρει ίσες ευκαιρίες στα παιδια της” υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και να επιστρέψει στην αξιοκρατία η χώρα καθώς ετσι μονο θα πάει μπροστά! Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην ανάγκη αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος προκειμένου να επιτρέπει η δημιουργία παραρτημάτων ιδιωτικών ξένων πανεπιστημίων.
Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης και για την κατάργηση των προτυπων και πειραματικών σχολείων αφου καταργήθηκαν οι εξετάσεις και “στερήσατε απο τους μαθητές των χαμηλών ειςοδηματικα τάξεων τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε ενα καλό σχολειο και να διακριθούν σύμφωνα με τις ικανότητες τους και οχι με κοινωνικά κριτήρια”!
Αναφορικά με τις αλλαγές στα γυμνάσια ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε οτι η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων οδηγεί στην ελαχιστοποιηση της προσπάθειας των μαθητών ενώ όσον αφορά στα Λύκεια “φτάσαμε στο σημείο να επαναφέρετε τη βάση του 9,5 συνολικού βαθμού και ετσι ο μόνος τρόπος για να μην περάσεις την τάξη ένας μαθητής ειναι να κανεις αίτηση”.
Ολοκληρωνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά οτι “εκδικείστε την Ελλάδα της γνώσης, υπονομεύοντας τη δημόσια παιδεία”!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
http://www.mononews.gr/na-pia-ine-nea-epochi-se-trapezes-epichirisis-ke-media-ti-lei-korifeos-trapezitis/77908
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Red Hills με την υπογραφή της Georges Batzios Architects
- Έβαλε μπροστά την κομματική μηχανή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- H επίθεση των αγοραστών στις τράπεζες, τα κέφια σε Optima και 3Ε, η 27χρονη «διάδοχος» του Βακάκη, η νέα super manager του ΔΕΣΦΑ, τι αγοράζει ο Πιστιόλης και ένα hot quiz με το εφοπλιστικό χαστούκι στις χιονισμένες Άλπεις
- Τραγωδία στα Τέμπη: Γκρίζο κενό η πυρασφάλεια των καθισμάτων – Η ΕΔΑΠΟ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.