• Business

    Athens Ledra-Athens Hilton: Ηχηρά ονόματα…για τα ιστορικά ξενοδοχεία των Αθηνών!


    Καυτός μήνας για τα Αθηναϊκά ξενοδοχεία αναμένεται να είναι ο Ιούλιος…αφού στις 13 πρόκειται να κριθεί η τύχη του Athens Ledra Hotel και στις 22 του ίδιου μήνα του Athens Hilton και τα δυο με διαδικασίες από την Alpha Bank.

    Ειδικότερα, στις 13 Ιουλίου έχει προγραμματισθεί από την Alpha Bank ο πλειστηριασμός του Athens Ledra Hotel έναντι 48 εκατ.ευρώ. Ακολουθεί στις 22 Ιουλίου το Athens Hilton οπότε και θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις τελικές και δεσμευτικές τους προτάσεις, ο οποίες κυμαίνονται στα 170 εκατ.ευρώ. Η προθεσμία του διαγωνισμού πήρε υποχρεωτική παράταση, λόγω του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία.

    Σύμφωνα με την διαδικασία, εάν και ο δεύτερος πλειστηριασμός της Alpha Bank για το Athens Ledra Hotel ( σ.σ ο πρώτος είχε γίνει την άνοιξη του 2015) κηρυχθεί άγονος τότε θα πρέπει εντός 60 ημερών να προκηρυχθεί νέος με το τίμημα να είναι κατά 50% μειωμένο από το αρχικό, δηλαδή να κατέβει στα 24 εκατ.ευρώ. Στην περίπτωση που και ο τρίτος (κατά σειρά) πλειστηριασμός δεν τελεσφορήσει επιτυχώς, τότε ο τρίτος που θα γίνει θα μειώσει κατά πολύ το τίμημα προκειμένου η τράπεζα να “διώξει” το ακίνητο αλλά και να εισπράξει τα χρήματά της από τον νέο ιδιοκτήτη. Βέβαια ποσοστό 10% θα καταβληθεί για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων.

    athens ledra hotel 3

    Φήμη που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ημέρες, κάνει λόγο για εκδήλωση ενδιαφέροντος απο μέλος της οικογένειας του Ευθύβουλου Παρασκευαϊδη, συμμετέχοντας σε διεθνές επενδυτικό σχήμα, ευελπιστώντας να “χτυπήσει” χαμηλά το ακίνητο και να θέσει σε επαναλειτουργία το ξενοδοχείο.

    Παράλληλα με την οικογένεια Παρασκευαϊδη, να υπενθυμίσουμε ότι αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ο Ιβάν Σαββίδης, όπως αποκάλυψε στενός συνεργάτης του στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει πρόσφατα στη Θεσσαλονική με αφορμή την ανακαίνιση του “Μακεδονία Παλλας”, αλλά και ο Γιάννης Ν. Δασκαλαντωνάκης συμμετέχοντας βέβαια σε διαφορετικό επενδυτικό σχήμα.

    athens hilton

    Οσον αφορά στο ιστορικό αθηναϊκό ξενοδοχείο των Αθηνών, το Athens Hilton, σε πρώτη φάση, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει:

    -Η εταιρία ΤΕΜΕΣ του κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου και των αδελφών του που ελέγχουν την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή Costa Mare. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΤΕΜΕΣ δήλωσε παρούσα στον διαγωνισμό για τον “Αστέρα” Βουλιαγμένης αλλά και για την έκταση στα Αφάντου της Ρόδου.

    -Ο όμιλος Hines του Τζέφρι Χάινς, διαθέτει ακίνητα σε 182 πόλεις σε 20 χώρες, ενώ τα υπό διαχείριση κεφάλαια στο χαρτοφυλάκιο της Hines ανέρχονται σε 89,1 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι   ο όμιλος Hines είχε δείξει ενδιαφέρον παλαιότερα για το “Πόρτο Καρράς”, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκεται σε επαφή με τις πιστώτριες τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτήσει το project της Βωβός στον Βοτανικό, στο τμήμα εκτός του γηπέδου, και να αποκτήσει συμμετοχή όταν ολοκληρωθεί το έργο.

    -Ο τουρκικός όμιλος Dogus Holdings δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε 4 ηπείρους. Εχει επενδύσει στην Ελλάδα μέσω της D-Marin στη Μαρίνα Φλοίσβου, όπως και σε άλλες μαρίνες. Ο ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι ο κ. Φερίτ Σαχένκ που έγινε ευρύτερα γνωστός στη χώρα μας με την προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αγορά του ξενοδοχείου “Αστέρας” Βουλιαγμένης σε κοινοπραξία με αραβικά funds.

    -Ο ισπανικός όμιλος διαχείρισης ξενοδοχείων Barcelo με χαρτοφυλάκιο 100 ξενοδοχείων σε 19 χώρες.

    -Ο Νοτιαφρικανικός όμιλος ξενοδοχείων Orion Hotels & Real Estate, ο οποίος ιδρύθηκε το 1991 από τον κ. Φραντς Γκμάινερ. Σήμερα διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 14 ξενοδοχείων, resorts, lodges.

    -Ο Αμερικανικός όμιλος Nexus που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό τομέα και τέλος

    -Η εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων της Αμερικής Pacifica, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, στον διαγωνισμό είχε εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον μέσω θυγατρικής και η BlackRock.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/59262-2/59262



    ΣΧΟΛΙΑ