• Σχόλιο Αγοράς

    Οι profit takers επικρατούν στο Χρηματιστήριο. Η Coca Cola αντισταθμίζει τις απώλειες στο Γενικό Δείκτη


    Έντονη νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών το μεσημέρι, με τις ρευστοποιήσεις να επικρατούν των τοποθετήσεων, μετά τις τελευταίες δύο έντονα ανοδικές συνεδριάσεις. Τα πρωινά κέρδη «ψαλιδίστηκαν» και στις ευρωαγορές μετά τις προβλέψεις της Κομισιόν για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη.

    Για την Ελλάδα, η ανάπτυξη θα περιοριστεί στο 2% το 2019, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 2,3% τον περασμένο Μάιο. Για τη φετινή χρονιά η Επιτροπή εκτιμά ότι θα κλείσει με ανάπτυξη 2%, οριακά υψηλότερα σε σχέση με την εαρινή πρόβλεψη για 1,9%.

    Η Κυβέρνηση προσέβλεπε σε μια ανοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης της Κομισιόν για ανάπτυξη 2,3% το επόμενο έτος, ώστε να έκανε πιο εύκολο τις εξαγγελίες της αναφορικά με τις συντάξεις.

    Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης από κέρδη 1,35% υποχώρησε έως και 0,27%, ωστόσο οι απώλειες είναι συγκρατημένες χάρη στα υπερκέρδη της μετοχής της Coca Cola (+4,61%).

     

    Στον τραπεζικό κλάδο, ΕΤΕ και Τράπεζα Πειραιώς ενισχύονται 1,05% και 0,59% αντίστοιχα ενώ Eurobank και Αlpha Bank υποχωρούν 1,39% και 1,28% αντίστοιχα.

    Απώλειες άνω του 2% σημειώνουν οι μετοχές των ΔΕΗ, Σαράντης και Ελληνικά Πετρέλαια και ακολουθούν ενδεικτικά οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,68%), Motor Oil (-1,47%), Jumbo (-1,36%), Aεροπορία Αιγαίου (-1,16%) και Βιοχάλκο (-1,08%).

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ σημειώνουν κέρδη 1,14% και 2,47% αντίστοιχα ενώ η Ιntralot υποχωρεί 2,7%.

    Στα παράγωγα, το ελάχιστο ενδιαφέρον περιορίζεται στα ΣΜΕ των τραπεζών και ιδιαίτερα στις Εθνικής Τράπεζας (10.335), Eurobank (5.208) και Τρ. Πειραιώς (4.132).

    Η συναλλακτική δραστηριότητα  διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 3,2 εκατ. αφορούν πακέτα σε Eurobank και Motor Oil.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ