• Σχόλιο Αγοράς

    Σε τραπεζικούς ρυθμούς το Χρηματιστήριο, με «συμπαίκτη» τη ΔΕΗ – Τι μπορεί να αλλάξει την αγορά σύμφωνα με αναλυτές


    Σε τραπεζικούς ρυθμούς συνεχίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με «συμπαίκτη» τη μετοχή της ΔΕΗ, ωστόσο οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, συγκριτικά και με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

    «Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει θετικά αλλά με χαρακτηριστικό τον χαμηλό όγκο συναλλαγών. Κάτω από αυτές τις συνθήκες εκτιμώ ότι το χαμηλό ενδιαφέρον για την αγορά μας θα συνεχιστεί μέχρις ότου ακουστεί κάτι σημαντικό σχετικά με τα οικονομικά μας μεγέθη ή τις πολιτικές εξελίξεις. Ιδιαιτέρως από τις τράπεζες, που είναι στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας, εκτιμώ ότι καθοριστικό ρόλο θα παίξει κάτι πιο συγκεκριμένο σχετικά με τον ρυθμό μείωσης των κόκκινων δανείων τους ή με την ενίσχυση των κεφαλαίων τους», αναφέρει στο mononews.gr o κ. Τ. Ζαμάνης, διαχειριστής και υπεύθυνος συναλλαγών της Beta Χρηματιστηριακής.

    Στο θετικό κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση συνηγορούν και οι αγορές στην Ευρώπη, που αντιδρούν από τις ισχυρές απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με το χρηματιστήριο του Μιλάνου να υπεραποδίδει καταγράφοντας κέρδη άνω του 2%.

    Στην εγχώρια αγορά,   ο δείκτης τραπεζών ενισχύεται άνω του 3% με τη μετοχή της Τρ. Πειραιώς (+6,56%) να υπεραποδίδει. Την ακολουθεί η Eurobank με άνοδο 3,8%, η Alpha Bank κινείται 3,76% υψηλότερα και η ΕΤΕ καταγράφει άνοδο 3,5%.

    Σημαντική η συμβολή της μετοχής της ΔΕΗ η οποία κινείται 5,63% υψηλότερα ενώ σε θετικό έδαφος βρίσκονται ενδεικτικά και οι μετοχές των Φουρλής (+4,04%), Σαράντης (+2,03%), Βιοχάλκο (+1,58%) και ΕΧΑΕ (+1,54%).

    Στον αντίποδα, οι μετοχές των ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-1,14%) και ΟΛΠ (-088%).

    Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Τράπεζα Αττικής ενισχύεται 10,8% στα 0,145 ευρώ, η ΜΙΓ καταγράφει άνοδο 2,09%, η Ιntralot ενισχύεται 0,84%, ενώ η MLS χάνει 2,39%.

    Στην αγορά παραγώγων το συμβόλαιο της ΕΤΕ κατέχει τα ηνία του ενδιαφέροντος για άλλη μία φορά, με 7,558 συμβόλαια, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί κάποια αξιόλογη μεταβολή στο open interest.

    O τζίρος της υποκείμενης αγοράς διαμορφώνεται μόλις στα 6,9 εκατ. ευρώ.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ