• Top Stories

    Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες του Ρουβίκωνα – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας


    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν τα μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν μετά την εισβολή, χθες, Δευτέρα, στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην οδό Κατεχάκη.

    Οι συλληφθέντες κατά τη μεταφορά τους στην Ευελπίδων, η οποία βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό, φώναξαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων είναι μεταξύ άλλων για διατάραξη κοινής ειρήνης και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών.

    Συγκέντρωση έξω από το δικαστήρια έχουν προγραμματίσει αλληλέγγυοι.

    Χθες το πρωί ομάδα περίπου 20 ατόμων επιχείρησε να μπει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη στην οδό Κατεχάκη, πετώντας φέιγ βολάν.
    Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας πέρασαν την εξωτερική πύλη του υπουργείου, ενώ η μπάρα ήταν ανεβασμένη καθώς ήταν ώρα προσέλευσης των υπαλλήλων.
    Έφθασαν μέχρι την εσωτερική πύλη, όπου και απετράπη η είσοδός τους.
    Τότε πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιεί απεργία πείνας. Άμεσα σήμανε συναγερμός, έκλεισαν οι πύλες εισόδου στο υπουργείο και αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγή των μελών του Ρουβίκωνα.
    Μετά την προσαγωγή, οι 16 άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια. Ανάμεσά τους ήταν και το ηγετικό μέλος της αναρχικής ομάδας, Γιώργος Καλαϊτζίδης.
    Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε ένα τόσο καλά φυλασσόμενο υπουργείο, καθώς στις 17 Νοεμβρίου του 2017 μέλη της ομάδας είχαν κάνει «ντου» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ τα μέλη της ομάδας έχουν εισβάλει και στο υπουργείο Οικονομικών στις 17 Ιανουαρίου 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αιχμηρός Μητσοτάκης: Με τόση προστασία λογικό να μπει στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη ο Ρουβίκωνας

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον εισαγγελέα αύριο τα 20 μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο: Εισβολή του Ρουβίκωνα και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης



    ΣΧΟΛΙΑ