• Top Stories

    Νεώριο Σύρου: Τι απαντά η Onex για τη βύθιση της δεξαμενής–Αιχμές για «άσπονδους φίλους»

    Νεώριο Σύρου


    Διευκρινίσεις για τη βύθιση της δεξαμενής στο Νεώριο Σύρου δίνει η Onex. O υποψήφιος επενδυτής, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για ενδιάμεση επαναλειτουργία της επιχείρησης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως σε αντίθεση με όσα κυκλοφορούν εδώ και λίγες ώρες, δεν υφίσταται βύθιση της δεξαμενής των ναυπηγείων, αντίθετα πρόκειται για ηθελημένη μερική βύθιση λόγω ενός απρόβλεπτου τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων δοκιμών, με σκοπό την πιστοποίηση κλάση.

    Αφού εξαπολύει επίθεση στον ανταγωνισμό, κάνοντας λόγο για άσπονδους φίλους που χάρηκαν με την εξέλιξη, διαβεβαιώνει πως η εν λόγω δεξαμενή (Νο.1 (Βιολάντω Ν. Γουλανδρή) θα συνεχίσει πολύ σύντομα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους πελάτες της και τονίζει πως στο χώρο θα μεταβούν ειδικοί εμπειρογνώμονες για να διερευνήσουν τα αίτια του «απρόβλεπτου» τεχνικού προβλήματος.

    Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

    «Έχοντας την υποχρέωση απέναντι στους πελάτες μας και στην κοινή γνώμη, αλλά και θέλοντας να δώσουμε και ένα τέλος στην παραφιλολογία και στις φήμες που γεννήθηκαν και διαδόθηκαν σήμερα, σας ενημερώνουμε ότι η δεξαμενή Νο.1 (Βιολάντω Ν. Γουλανδρή) του ναυπηγείου μας δεν βυθίστηκε.

    Κατά τη διάρκεια των δοκιμών που πραγματοποιούσαμε εχθές 22/4/2018 προκειμένου να εκδοθεί πιστοποίηση κλάσης, παρουσιάστηκε ένα απρόβλεπτο τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα απάντλησης υδάτων. Με σκοπό να μην προκληθεί αστάθεια και κίνδυνος για την δεξαμενή μας, αποφασίσαμε να την ακουμπήσουμε στον ρηχό πυθμένα και έχοντας επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας τα ζωτικά σημεία της, έως ότου να έρθει συνεργείο για την ανέλκυσή της και την αποκατάστασή της τις αμέσως επόμενες ημέρες.

    Η δεξαμενή Νο.1 (Βιολάντω Ν. Γουλανδρή) θα συνεχίσει πολύ σύντομα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της στους αξιότιμους πελάτες μας και να παρέχει το πάντα υψηλό επίπεδο παροχών στη Διεθνή και Ελληνική αγορά. Υπενθυμίζουμε δε, σε άσπονδους φίλους των Ελληνικών Ναυπηγείων, πως η χαρά τους από την παράταση του χρόνου επισκευής της δεξαμενής Νο.1, στην οποία έχουν γίνει επισκευές πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα είναι πρόσκαιρη και ο δρόμος Ανάστασης της Ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας δεν γυρίζει πίσω.

    Σε συνδυασμό δε, με περίεργες «διαρροές» σε πελάτες μας την προηγούμενη εβδομάδα, ενημερώνουμε πως και ειδικοί εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στο Νεώριο για τα αίτια του «απρόβλεπτου» τεχνικού προβλήματος, αλλά και η ασφάλεια του χώρου θα ενταθεί σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

    Για την εταιρεία ,

    Πάνος Τ. Ξενοκώστας

    Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

    ONEX SYROS SHIPYARDS SA

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βυθίστηκε η κεντρική δεξαμενή του Νεωρίου Σύρου (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ