• Top Stories

    Υφαντής: Σκληρή συμμορία με βαρύ οπλισμό οι δράστες της ληστείας στην Κηφισιά. Ποιά είναι η κατάσταση των θυμάτων

    • NewsRoom
    Υφαντής


    Σκηροί ποινικοί κρύβονται πίσω από τη ληστεία της συμμορίας με τα καλάζνικοφ, που εισέβαλλαν την Τετάρτη στην αλλαντοποιϊα Υφαντής στην Κηφισιά και πυροβόλησαν δύο υπαλλήλους. Σύμφωνα με την αστυνομία, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχει μπει και η ληστεία που έγινε την περασμένη Παρασκευή στην Πεύκη, σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, καθώς ο τρόπος δράσης των ληστών έχει πολλά κοινά στοιχεία.

    Τρία είναι τα βασικά κριτήρια που κάνουν την αστυνομία προσανατολίζεται προς το γεγονός ότι πρόκειται για μέλη της ίδιας συμμορίας, που έκανε τη ληστεία στην Πεύκη την περασμένη Παρασκευή. Η επιλογή του στόχου, δηλαδή και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για επιχειρήσεις, το γεγονός ότι οι δράστες και στις δύο περιπτώσεις έφεραν βαρύ οπλισμό και μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσου και το ότι επέλεξαν να κάψουν τα αυτοκίνητα της διαφυγής είναι αυτά τα στοιχεία που οδηγούν την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως να πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς, που με τον τρόπο αυτό δεν αποκάλυψαν την ταυτότητά τους στις διωκτικές αρχές.

    Σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους ληστές στον Υφαντή με τρομοκρατία αλλά το γεγονός ότι οι μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά συνηγορεί επιπλέον στην εκτίμηση της ΕΛΑΣ ότι έχει να κάνει με συμμορία ποινικών, κατά πάσα πιθανότητα, μάλιστα, ομογενών.

    Από την πλευρά της εταιρεία ΥΦΑΝΤΗΣ μέσω του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, νομικού συμβούλου της, εξέδοσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

    «Υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της εταιρείας επεξεργασίας αλλαντικών και κρέατος «Α & Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ» επιθυμώ να κάνω την εξής δήλωση:

    Σήμερα, περί ώρα 15.00, τέσσερις κουκουλοφόροι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στην Κηφισιά και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, διέπραξαν το αδίκημα της ένοπλης ληστείας.

    Κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι.

    Οι τραυματίες ευρίσκονται εκτός κινδύνου.

    Η λεία των ληστών ήταν 50.000€.

    Η διάπραξη των εγκλημάτων βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας και όλο το υλικό της βιντεοσκοπήσεως έχει παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί και την αστυνομική προανάκριση.

    Οι δράστες καταζητούνται».

    Το ιατρικό ανακοινωθέν από το ΚΑΤ

    «Ο ασθενής Χαράλαμπος Υφαντής, 70 ετών φέρει διαμπερές τραύμα πυροβόλου όπλου στο περιφερικό τμήμα του αριστερού μηριαίου με ενδαρθρικό κάταγμα του έσω μηριαίου κονδύλου. Επίσης, φέρει διαμπερές τραύμα δεξιού ποδός, από πυροβόλο όπλο, με συνοδά κατάγματα 1ου και 2ου  και μεταταρσίων και των φαλάγγων του 3ου δακτύλου. Θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία της περιοχής των τραυμάτων έτσι ώστε να καθοριστεί το είδος της χειρουργικής επέμβασης στην οποία ενδεχομένως θα υποβληθεί.

    Ο ασθενής Κωνσταντίνος Υφαντής, 41 ετών φέρει διαμπερές τραύμα απο πυροβόλο όπλο στο ύψος του έξω μηριαίου κονδύλου χωρίς συντριβή της αρθρικής επιφανείας αυτού. Το Εξερχόμενο βλήμα επέφερε συντριπτικό κάταγμα του άνω τριτημορίου της αριστερής κνήμης. Θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σταθεροποίησης των καταγμάτων της κνήμης το επόμενο 48ωρο.

    Οι ασθενείς είναι αιμοδυναμικά σταθεροί, δεν έχουν αγγειακή και νευρολογική βλάβη και θα παραμείνουν νοσηλευόμενοι στην Γ Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς μπορείτε και να μην πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας και να είστε νόμιμοι;

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέλη κυκλοφορίας: Σε ποιες περιπτώσεις ισχύουν μηδενικά τέλη;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έλα μωρέ, λίγα παραπάνω, λίγα παρακάτω, ξερονήσια είναι



    ΣΧΟΛΙΑ