• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η Πάρος καλύτερο νησί στην Ευρώπη για το 2018 (video)


    Κορυφαίο νησί για το 2018 στην Ευρώπη αναδείχθηκε η Πάρος, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel + Leisure, οι οποίοι ψήφισαν για τον καλύτερο νησιωτικό προορισμό στην Γηραιά Ήπειρο, στα ετήσια World’s Best Awards.

    Κάθε χρόνο, το φημισμένο αμερικανικό περιοδικό ζητά από τους αναγνώστες να αποτιμήσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους σε όλο τον κόσμο και να μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, ιαματικές πηγές, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα.

    Το γνωστό περιοδικό αναφέρει πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να κλείσετε ένα ταξίδι στην Πάρο. «Το νησί φημίζεται για τις φυσικές του παραλίες, την κοσμοπολίτικη νυχτερινή ζωή και τα αρχαία μνημεία, όπως το ιερό της Δήλου Απόλλωνα και της Αρτέμιδος», συμπληρώνει.

    Οι ταξιδιώτες μπορούν να ξεκινήσουν την περιπλάνησή τους στην Πάρο από τη Νάουσα, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι που θεωρείται ότι έχει ένα από τα γραφικότερα λιμανάκια της Ελλάδας. Τα ασβεστωμένα σοκάκια της πόλης είναι μερικά από τα πιο γραφικά μέρη για να απολαύσετε ένα ποτήρι ούζο, αναφέρει το Travel + Leisure για το νησί των Κυκλάδων.

    Ακόμη, ενημερώνει τους αναγνώστες του ότι αποτελεί έναν καλό προορισμό για τους windsurfers, που μπορούν να απολαύσουν το χόμπι τους στη Χρυσή Ακτή, εκεί όπου συχνά φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κύπελλο windsurfing. Τονίζει ακόμη ότι οι Κολυμπήθρες, στη βόρεια ακτή του νησιού, φημίζονται για τους μοναδικούς γρανίτες. «Όσοι είναι λάτρεις των πάρτι στην άμμο, τότε θα πρέπει να επισκεφθούν τον Αμπελά, δημοφιλές μέρος για τις συγκεντρώσεις των ντόπιων, ή τη Σάντα Μαρία, όπου το beach bar σερβίρει μοχίτο με θέα στο ηλιοβασίλεμα», σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό.

    Τέλος, προτρέπει τους ταξιδιώτες που θα προτιμούσαν να εξερευνήσουν λίγη από την ιστορία του νησιού, να περπατήσουν κατά μήκος της βυζαντινής οδού. Το αρχαίο μαρμάρινο μονοπάτι συνδέει τα χωριά Λεύκες και Πρόδρομος. Επιπλέον, στην πρωτεύουσα του νησιού, την Παροικιά, μπορούν να περιηγηθούν στο αρχαίο νεκροταφείο, στο ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα, ή στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τα εκθέματα που χρονολογούνται από τη Νεολιθική περίοδο.

    Πηγή: pontos-news.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του το 5άστερο Grand Hyatt Athens

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζένη Μπαλατσινού: Η περιπέτεια στην Πάτμο με πρωταγωνίστρια μία… κατσίκα! (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέντε υπαίθριες/θερινές προβολές με ελεύθερη είσοδο για το βράδυ της Παρασκευής



    ΣΧΟΛΙΑ