• Κοινωνία

    Δικηγόρος παραιτήθηκε από δικηγορικό σύλλογο, πήρε αποζημίωση και ξαναγράφτηκε!

    Τράπερ


    Η λαϊκή ρήση “και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος” ταιριάζει γάντι σε δικηγόρο μεγάλου συλλόγου της χώρας. Αρχικά παραιτήθηκε από το σύλλογο του… Μετά εισέπραξε το εφάπαξ που δικαιούτο… Και στο τέλος, ξαναγράφτηκε στο ίδιο δικηγορικό σύλλογο! Ο επίλογος γράφεται από το Πρωτοδικείο που εγκαλεί το δικηγόρο για συμπεριφορά αντίθετη στα χρηστά ήθη και τον καλεί να επιστρέψει στο ταμείο του συλλόγου του όλο το ποσό του εφάπαξ που εισέπραξε, συν τους νόμιμους τόκους.

    Ο δικηγόρος υπέβαλε την παραίτηση του τον Αύγουστο του 2015 από το Δικηγορικό Σύλλογο που ήταν εγγεγραμμένος. Μάλιστα, ο σύλλογός του του απένειμε και τον τίτλο του «επίτιμου δικηγόρου». Αμέσως, αιτήθηκε το εφάπαξ του από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων και λίγο καιρό αργότερα, εισέπραξε 45.499 ευρώ.

    Πριν περάσει ένας μήνας, ο δικηγόρος αιτήθηκε και εγκρίθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο επαναδιορισμός και ξαναγράφτηκε στον ίδιο σύλλογο από τον οποίο είχε εισπράξει την αποζημίωση.

    Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων προσέφυγε στα Πολιτικά Δικαστήρια ζητώντας την επιστροφή του εφάπαξ. Στην προσφυγή υποστήριζε ότι η αποχώρησή του δικηγόρου ήταν προσχηματική, εικονική και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο του σκοπού της είσπραξης του εφάπαξ.

    Ο δικηγόρος μάλιστα είχε κληθεί από το Ταμείο να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά ουδέποτε το έκανε.

    Τώρα οφείλει να το κάνει με δικαστική απόφαση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ακρόπολις Χρηματιστηριακή: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ