• Πολιτική

    Σφοδρή αναμέτρηση με προεκλογικό άρωμα στη Βουλή – Ωσεί παρών ο Τσίπρας

    • NewsRoom


    Άρωμα εκλογών είχε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα οικονομίας. Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με τον πρωθυπουργό να αποφεύγει την αναφορά σε οποιοδήποτε θέμα της επικαιρότητας, αφήνοντας ασχολίαστες ακόμα και τις απειλές του Ρουβίκωνα σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε την πιθανότητα για προληπτική γραμμή στήριξης λέγοντας ότι «αυτό που για εμάς αποτελεί πάτωμα για εσάς αποτελούσε ταβάνι», ενώ τόνισε την ανάγκη να συγκεκριμενοποιηθεί «το καθεστώς μεταμνημονιακής επιτροπείας».

    «Τον Αύγουστο του 2018, τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο»

    «Τον Αύγουστο του 2018, τα μνημόνια αποτελούν οριστικά παρελθόν για τον τόπο και αυτή είναι η οριστική, αμετάκλητη και αδιαπραγμάτευτη εξέλιξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Επισήμανε πως αυτό δεν ήταν αυτονόητο να συμβεί, δεν ήταν η φυσική συνέχεια των πραγμάτων και πολύ περισσότερο, δεν ήταν αυτή η εξέλιξη που προδίκαζε η εικόνα της χώρας στο τέλος του 2014. Ο κ Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα καταλήξουν οι συζητήσεις για τα δύο ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, δηλαδή τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και το καθεστώς της μεταπρογραμματικής εποπτείας.

    Η Ελλάδα σήμερα έχει μια οικονομία που τρέχει με ουσιαστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που αναμένεται να ξεπεράσουν το 2% τα επόμενα χρόνια. Kλείνει την πληγή της ανεργίας, η οποία σε τρία χρόνια έχει μειωθεί κατά 7 μονάδες, μέσα από τη δημιουργία πάνω από 350.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ την ίδια στιγμή η αδήλωτη εργασία έχει πέσει από το 19% στο 13%» τόνισε ο πρωθυπουργός.

    «Επίσης το 2017 έκλεισε, με νέα δημοσιονομική υπεραπόδοση, όπως άλλωστε συνέβη και το 2015 και το 2016» προσέθεσε, για να συνεχίσει: «Και έτσι καταφέραμε να δώσουμε δύο συνεχόμενες χρονιές κοινωνικό μέρισμα που αγγίζει τα δύο δισ. ευρώ. Και έχουμε κάθε λόγο να θεωρούμε ότι το ίδιο θα καταφέρουμε να πράξουμε και το 2018 με βάση τις δημοσιονομικές μας προβλέψεις».

    Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ενοχλείται και να εξεγείρεται από τη θετική προοπτική που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία

    Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ενοχλείται και να εξεγείρεται από τη θετική προοπτική που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία, αντί να την αντιμετωπίζει ως καλοδεχούμενη εξέλιξη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισήμανε: «Ακολουθείτε την ίδια γραμμή που κρατήσατε σε όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας που έφερε τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από τα μνημόνια. Μια γραμμή που δεν είχε καμία συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και της πραγματικότητας. Μια γραμμή που βασίστηκε στη διαστρέβλωση, την προπαγάνδα και τη καταστροφολογία».

    Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας:

    «Να σας απαριθμήσω τι λέτε σήμερα; Ότι δεν υπάρχει τέλος του μνημονίου. Ότι δεν ανακάμπτει η οικονομία. Ότι η χώρα σήμερα είναι χειρότερα από το 2014. Ότι δεν θα πάρουμε τίποτα για το χρέος. Και βεβαίως ότι δεν πρέπει να βγούμε στις αγορές, αλλά να ζητήσουμε πιστοληπτική γραμμή.

    Τα λέτε όλα αυτά και είσαστε κολλημένοι σε κάποιες θέσεις ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Είστε κολλημένοι στα ίδια που λέγατε πριν ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ τώρα κλείνει και η τέταρτη. Σαν να μη σας ενδιαφέρει καθόλου ποια είναι η πραγματικότητα. Αλλά με αυτόν το τρόπο χάνετε όποια αξιοπιστία σας έχει απομείνει. Πώς να πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες, μια πολιτική δύναμη που εδώ και μια τριετία διαψεύδεται παταγωδώς σε κάθε καταστροφολογικό σενάριο που διατυπώνει;».

    «Εδώ που έχετε φτάσει, θα πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους» είπε ο πρωθυπουργός στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    «Για σας σταθερότητα σημαίνει να είναι στην εξουσία η παρέα των off shore, των σκανδάλων και της διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την οικονομία, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

    Του υπενθύμισε, όπως είπε, τα “καλέσματα” του να φύγουν οι καταθέσεις στο εξωτερικό, τις επισκέψεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, όπου “παρακαλούσε” Ευρωπαίους αξιωματούχους να αμφισβητήσουν τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, την “κινδυνολογία” για το τραπεζικό σύστημα και την πρόσφατη τοποθέτηση του στον ΣΕΒ, όπου κάλεσε τους επενδυτές να μην φέρουν επενδύσεις, μέχρι να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

    «Η στάση σας κ. Μητσοτάκη, πιστεύω θα μείνει στην ιστορία. Θα μνημονεύεστε ως ο πολιτικός αρχηγός που μετατρέψατε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα της στείρας διαμαρτυρίας, της καταστροφολογίας και της διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Αλλά εδώ που έχετε φτάσει, θα πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Σε δύο μήνες, αυτό που ελπίζει ο ελληνικός λαός εδώ και οχτώ χρόνια, αυτό που του τάξατε από τη πρώτη μέρα που μας βάλατε στα μνημόνια, αφού χρεοκοπήσατε τη χώρα, θα γίνει πραγματικότητα. Και δεν θα το έχετε πετύχει εσείς. Θα το έχουμε πετύχει εμείς. Η Ελλάδα θα βγει οριστικά από τα μνημόνια. Και η ιστορία θα γράφει ότι εσείς μας χρεοκοπήσατε και μας βάλατε στο βαθύ πηγάδι και εμείς με κόπο, με θυσία, αλλά και σχέδιο, βγάλαμε τον τόπο από το έρεβος και τον οδηγούμε σε μια νέα εποχή δίκαιης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

    Η στάση σας κ. Μητσοτάκη, θα μείνει στην ιστορία. Θα μνημονεύεστε ως ο πολιτικός αρχηγός που μετατρέψατε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα της στείρας διαμαρτυρίας, της καταστροφολογίας και της διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας.

    «Κάθε μέρα που περνάει, θα έρχεται πιο κοντά σας ο πολιτικός σας εφιάλτης» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πετυχαίνουμε εκεί που απέτυχαν τρεις δικές σας κυβερνήσεις. Ανοίγουμε δρόμο ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα. Ό,τι και να κάνετε, δεν θα καταφέρετε να γυρίσετε πίσω. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω. Φεύγει μπροστά, φεύγει από τα μνημόνια, μπαίνει σε μια νέα εποχή» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

    Τέσσερα ερωτήματα έθεσε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Ν.Δ Κυριάκο Μητσοτάκη

    Τέσσερα ερωτήματα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του στη Βουλή:

    1. Συμφωνείτε με την αύξηση του κατώτατου μισθού;

    2. Συμφωνείτε με την αποφυγή του λοκ άουτ;

    3. Συμφωνείτε με την μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων;

    4. Συμφωνείτε με την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της εργασιακής κανονικότητας;

    «Προφανώς τα ερωτήματα είναι ρητορικά. Γνωρίζουμε ήδη την απάντηση» παρατήρησε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Νομίζω ότι σας κάλυψε κ. Μητσοτάκη, στα εργασιακά θέματα, προχθές, ένας συμπαθής σχολιαστής στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όταν έλεγε ότι το ΔΝΤ έπρεπε να κρατήσει, αλλά δυστυχώς δεν κράτησε. Βάστα ΔΝΤ έλεγε εκείνος, βάστα Σόιμπλε απαντούσατε εσείς, τριάμισι χρόνια τώρα. Γιατί το σχέδιο σας συνοψίζεται στο τετράπτυχο: Μνημόνια – Απολύσεις – Περικοπές – Ξεπούλημα. Αλλά δεν θα σας την κάνουμε τη χάρη. Αυτή η μαύρη περίοδος για τη χώρα τελειώνει μια και καλή».

    Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εσείς κάψατε την Αθήνα, εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους…»

    Από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, για τα θέματα ανομίας και βίας από ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας.

    «Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008, εσείς εκθρέψατε τους Αγανακτισμένους» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν βρήκε να πει μια λέξη για τα θύματα της Marfin.

    Με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναμετρηθεί με «το αμαρτωλό παρελθόν και το προβληματικό παρόν». «Να καταδικάσετε τις κρεμάλες των αγανακτισμένων και να ζητήσετε μια συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο και τις ανεκδιήγητες εκφράσεις «ή εμείς ή αυτοί» «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Είναι δική σας ιδεοληψία ο διαχωρισμός της βίας».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας το λιντσάρισμα στον Γιάννη Μπουτάρτη, αναφέρθηκε στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά την επίθεση σε βάρος του δημάρχου της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «μου έκανε εντύπωση το τουιτ που κάνατε λέγοντας ότι αυτοί που επιτέθηκαν στον κ. Μπουτάρη δεν ήταν αγανακτισμένοι και συγκεντρωμένο πλήθος. Τι εννοείτε; Ότι θα ήταν δικαιολογημένοι αν ήταν αγανακτισμένοι; Πράξετε το αυτονόητο. Όχι μονο να καταδικάσετε την βία από όπου και αν προέρχεται αλλά αποδείξετε το στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξαρχεια, τελιώνετε με τους Ρουβίκωνες. Ο Δήμαρχος Τήνου με 8 άτομα προσωπικό τους συνέλαβε εσείς δεν μπορείτε; Δεν θέλετε να το κάνετε γιατί οι εκλεκτικές σας συγγένειες δεν σας το επιτρέπουν».

    «Επιτέλους προστατέψτε τους Έλληνες και τις γειτονιές. Αυτή είναι η δουλειά σας. Αν δεν μπορείτε να παραιτηθείτε. Δεν σας επιτρέπω να αφήσετε το οποιοδήποτε υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει σχέση με οποιαδήποτε έκφανση βίας» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης.

    «Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008 εσείς αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν έβαζαν κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε την φυσική βία των μνημονίων με την βία του σπασίματος και των προπηλακισμών. Εσείς προσθέτατε πάντα ένα άλλα όταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι δέχονταν επίθεση και έδερναν τους δικούς μας βουλευτές και της ΔΗΣΥ. Η δική σας καταδίκη ήταν πάντα με αστερίσκους ότι κάπως δικαιολογείτε επειδή ψηφίσαμε τα μνημόνια. Εσείς είστε αυτός που 8 χρόνια μετά δεν είπατε μια λέξη να τιμήσετε την μνήμη των δολοφονημένων της Μαρφίν. Μη με κοιτάτε αμήχανα. Εχετε τεράστια ευθύνη για την ανομία. Στα ζητήματα αυτά θα παίρνετε τις απαντήσεις που σας αξίζουν».

    Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ «ο κ. Τσίπρας κάπου προσπάθησε με ασύλληπτο θράσος να εκμεταλλευτεί την επίθεση που δέχθηκε ο Μπουτάρης».

    «Η κυβέρνηση παρουσίασε αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη» είπε ο αρχηγός της ΝΔ

    Συνολική κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδομώντας το αφήγημα περί καθαρής εξόδου.

    Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε τις απαραίτητες προυποθέσεις για καθαρή έξοδο, ότι παρουσίασε ένα αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη και κατέληξε ζητώντας εκλογές για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. «Είσαστε αδίστακτοι δημαγωγοί στα λόγια και ανίκανοι στην πράξη» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το παραμύθι περί καθαρής εξόδου είναι το τελευταίο βρώμικο ψέμα του κ. Τσίπρα.

    Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε επίσημα στοιχεία που δείχνουν ότι ήδη αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η ανάπτυξη για το 2018, ενώ σε όλη την τριετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η σωρευτική ανάπτυξη ήταν πολύ χαμηλότερη από της Κύπρου, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας. «Αντί να βάζετε χρήματα στην οικονομία για να πάρει μπροστά, τραβάτε χρήματα… Το αποτέλεσμα της πολιτικής σας είναι ότι τέσσερις στους δέκα Έλληνες θεωρούν τη φοροδιαφυγή θεμιτή πρακτική. Την ίδια στιγμή καταστρέφετε συνειδητά τη μεσαία τάξη. Το 42% του φόρου εισοδήματος το πληρώνουν όσοι δηλώνουν εισόδημα πάνω από 40.000 ευρώ που είναιτο 3% των φορολογουμένων» είπε χαρακτηριστικά.

    Κριτική άσκησε και στο ολιστικό σχέδιο: «Εδώ και αρκετούς μήνες συζητάτε με τους εταίρους στα κρυφά, αυτό που λέτε “ολιστικό αναπτυξιακό σχέδιο” της κυβέρνησης. Δεν είναι παρά ένα αόριστο ευχολόγιο με κάποιες σωστές μεταρρυθμίσεις και πολλές ιδεοληπτικές εμμονές… Δεν έχουμε εικόνα αν αυτό είναι δικό σας σχέδιο ή αν έχει ξαναγραφεί από τους εταίρους. Δεν συνιστά όμως έναν χάρτη τολμηρών αλλαγών… Είναι αναπτυξιακό σχέδιο χωρίς ανάπτυξη. Δεν λείπει μόνο το όραμα, αλλά και εφαρμοσμένες πολιτικές που θα φέρουν δουλειές, θα βελτιώσουν το εισόδημα και θα παράγουν πλούτο».

    Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Από χρηματοδότηση χωρίς μνημόνιο πήγατε σε μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Έχετε ήδη υπογράψει μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Στα τέλη Αυγούστου τελειώνει ο ευρωπαϊκός δανεισμός, αλλά παραμένουν τα μέτρα και η αυστηρή εποπτεία… Η έξοδος στις αγορές μετά τη λήξη του μνημονίου μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο… Ο χαμηλόμισθος των 620 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει το 2019 φόρους… Οι κίνδυνοι όμως υπάρχουν και από αυτό που η κυβέρνηση βαπτίζει έξοδο στις αγορές αλλά και από τις ουρές του μνημονίου. Η καθαρή έξοδος είναι το νέο βρώμικο ψέμα… Όταν μία χώρα σταματά να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, οφείλει να το κάνει με συνθήκες ευνοικές. Εσείς βασίζεστε σε ένα απόθεμα ύψους 18 δισ ευρώ που προήλθε από υπερπλεονάσματα, από συντάξεις που δεν δίνετε, από οφειλές που δεν επιστρέφονται και από δημόσιες επενδύσεις που δεν υλοποιούνται. Την ίδια ώρα παραμένουν αναξιοποίητοι πόροι 28 δισ ευρώ…».

    Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο εξόδου από την παρατεταμένη κρίση, χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ που μπορεί να έλθει μόνο από κύμα επενδύσεων και πρέπει να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές, είπε ο αρχηγός της ΝΔ και συνέχισε: «Ο ΕΝΦΙΑ, που λέγατε ότι θα καταργηθεί με ένα βήμα και ένα άρθρο, θα παραμείνει στο ίδιο ύψος στα 2,6 δισ… Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σοκ εμπιστοσύνης και αποταμίευσης και εφάπαξ συνολική ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους».

    Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να δημιουργήσει πολλές και καλά αμοιβόμενες δουλειές, ποιος θα βελτιώσει το εισόδημα της μεσαίας τάξης. «Εμείς θέλουμε εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ για 800.000 συμπολίτες. Θέλουμε παιδικούς σταθμούς και ολοήμερα σχολεία για όλους τους πολίτες» είπε.

    «Ολόκληρη η χώρα απαιτεί ένα νέο περιβάλλον με μείωση φόρων, με επενδύσεις, με νέες δουλειές, θέλει μία άλλη ατμόσφαιρα από αυτή του ψέματος και του διχασμού. Η ανάπτυξη δεν ανθίζει με εγκληματίες στις γειτονιές και Ρουβίκωνες. Θέλει αίσθημα ασφάλειας για όλους τους πολίτες, γρήγορη και αποτελεσματική διοίκηση και δικαιοσύνη που απονέμεται γρήγορα» πρόσθεσε.

    Αναφέρθηκε, επίσης, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής καταγγέλοντας υπόγειες διαδρομές στο Σκοπιανό. Ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για το «απαράδεκτο όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”». «Πέστε μας αν το έχετε απορρίψει ή αν το συζητάτε ακόμη μυστικά» είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του επαναφέροντας το αίτημα για εκλογές. «Οι Έλληνες θα επιλέξουν ποιος θα τους οδηγήσει με σχέδιο και ασφάλεια στην επόμενη ημέρα. Θέλουν ελπίδα. Εκλογές λοιπόν» σημείωσε και απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ πρόσθεσε: «Εκλογές, κ. Γεννηματά, εμείς τις ζητάμε δύο χρόνια, όπου θα αναμετρηθεί η ασφάλεια η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία, απέναντι στον λαϊκισμό και στα ψέματα. Συμφωνούμε όλοι ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και οι κάλπες είναι κάθαρση. Δώστε την ευκαιρία στον ελληνικό λαό να πάρει θέση. Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και η εμπειρία των οκτώ χρόνων τον έχει κάνει σοφότερο…».

    Εκλογές εδώ και τώρα

    Όσον αφορά τις εκλογές ζήτησε άμεσα να στηθούν κάλπες λέγοντας ότι «κυρία Γεννηματά δεν θα διαφωνήσουμε εάν θα γίνουν σε 2 ή έξι μήνες. Εμείς τις ζητάμε εδώ και 2 χρόνια. Εκλογές για να αναμετρηθεί η ασφάλεια απέναντι στο φόνο . Η αλήθεια απέναντι στην παρακμή. Δεν βλέπω να καλείτε για ενίσχυση τους Ποντέμος του κ. Ιγκλέσιας γιατί μάλλον θα απολαμβάνει την πισίνα».

    «Για μια φορά κ. Τσίπρα κάντε το σωστό. Συμφωνείτε ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η κάλπη φέρνει κάθαρση. Δώστε στον λαό την ευκαιρία να πάρει θέση. Μην υπονομεύετε τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αποφύγετε την συντριβή σας. Εμπιστευτείτε την κρίση του λαού και αφήσετε τον να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αλέξης Τσίπρας: «Οριστικά παρελθόν τα μνημόνια από τον Αύγουστο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: «Εσείς κάψατε την Αθήνα, εσείς χαϊδεύατε τους αγανακτισμένους…»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ευρωβαρόμετρο: Ούτε 1 στους 10 Έλληνες δεν πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε καλά



    ΣΧΟΛΙΑ