• Ελλάδα

    Το ενωτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι εκλογές

    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Στους κανονικούς ρυθμούς του… σκληρού ροκ επιστρέφει η ζωή στη Νέα Δημοκρατία, μετά το πασχαλινό διάλειμμα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του να βρίσκονται σταθερά σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας, καθώς οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τέτοιες, ώστε δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να… σκάσει και να καταρρεύσει.

    Προτεραιότητα λοιπόν της Νέας Δημοκρατίας αυτήν την περίοδο είναι να αποφύγει έναν εκλογικό αιφνιδιασμό, κάτι πάνω στο οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βέβαια εργάζεται εδώ και μήνες, με τον κομματικό μηχανισμό να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, αμέσως μόλις ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει ή αναγκαστεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

    Είναι πάντως αξιοσημείωτο ότι ακόμα και εν μέσω των ημερών του Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να δώσει το πολιτικό του στίγμα, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και ομοψυχίας σε όλους τους Έλληνες. “Γιατί με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ενωμένοι και χωρίς αναίτιους διχασμούς, θα βγούμε όλοι μαζί από τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτό είναι και το κυρίαρχο μήνυμα που θέλει να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ: ότι μία μελλοντική κυβέρνηση υπό τον ίδιο ως πρωθυπουργό δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της διχαστικής λογικής, αλλά το δρόμο της ενότητας και της ομοψυχίας, ακολουθώντας το αντίθετο μονοπάτι από αυτό στο οποίο πορεύεται από την πρώτη μέρα της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μονοπάτι δηλαδή της πόλωσης.

    Το μήνυμα αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε μόνο… πασχαλινό χαρακτήρα, και θα το ακούμε όλο και πιο συχνά καθώς θα πλησιάζουμε στις εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν αυτές. Κι αυτό γιατί στη ΝΔ θεωρούν πως αυτό είναι που χρειάζεται να ακούσει ο κόσμος: ένα μήνυμα ενότητας και ελπίδας που θα τον κάνει να πιστέψει ότι υπάρχει η προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από διχασμούς και λογικές βγαλμένες από το μακρινό παρελθόν της χώρας.

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Νέες διαβουλεύσεις – Την Πέμπτη στα Σκόπια ο Νίκος Κοτζιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Οι Τούρκοι επέτρεψαν έκτακτο επισκεπτήριο στους γονείς των στρατιωτικών λόγω Πάσχα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Παραδοχή Τσακαλώτου: Ορισμένα μέτρα δεν θα έχουν κλείσει μέχρι τον Αύγουστο-Εξετάζεται πρόγραμμα μεταμνημονιακής παρακολούθησης



    ΣΧΟΛΙΑ