• Ελλάδα

    Τα εσωτερικά προβλήματα συντρίβουν τον Τσίπρα, δίνοντας δυναμική κινήσεων σε Μητσοτάκη

    μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις επισκέψεις του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, λειτουργώντας ως πρωθυπουργός εν αναμονή, ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει να λειτουργεί σαν πρωθυπουργός σε αποδρομή.

    “Στριμωγμένος” στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από εκεί μόνο για να πάει σε κάποιο “προστατευόμενο” περιβάλλον, όπως είναι οι κομματικές εκδηλώσεις ή τα κατά τόπους αναπτυξιακά συνέδρια εμπνεύσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και θυμίζει άλλους πρωθυπουργούς του παρελθόντος που, όταν η δημοτικότητά τους έπεφτε στο ναδίρ και η κυβέρνησή τους ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, δεν τολμούσαν να εμφανιστούν σε δημόσιους χώρους, καθώς ήξεραν ότι θα γίνονταν αποδέκτες της λαϊκής οργής.

    Μπορούμε όλοι να υποψιαστούμε τι θα συνέβαινε αν ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν απροειδοποίητα (και χωρίς τη συνοδεία του) μία λαϊκή αγορά, ή ένα καφενείο σε κάποια επαρχιακή πόλη. Θα ερχόταν αντιμέτωπος με τα παράπονα των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησής του, θα τον καλούσαν να δώσει εξηγήσεις για τις υποσχέσεις του και τις “κόκκινες γραμμές” του που δεν τηρήθηκαν, και γενικά θα τον… κατσάδιαζαν για όλα αυτά που έχει κάνει και για όλα αυτά που δεν έχει κάνει. Και προφανώς αυτό δεν θα ήταν επικοινωνιακά θετικό για τον Αλέξη Τσίπρα – όχι πως το να παραμένει… κλειδαμπαρωμένος στο Μαξίμου είναι πολύ καλύτερο, δηλαδή. Μάλιστα, το ίδιο σε κάποιο βαθμό ισχύει και για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πρέπει να βρουν μπόλικο κουράγιο για να επισκεφθούν τις εκλογικές τους περιφέρειες, όπου οι άνθρωποι που τους ψήφισαν έχουν στραφεί εναντίον τους.

    Πάντως, η “αυτοαπομόνωση” του πρωθυπουργού αφήνει το πεδίο ελεύθερο στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να… παίξει μπάλα, κάνοντας αυτό ακριβώς που ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί: να βγει μία βόλτα στον έξω κόσμο, να συνομιλήσει με απλούς πολίτες, να ακούσει τα προβλήματά τους. Τον είδαμε την περασμένη εβδομάδα να συνομιλεί με εργαζομένους στις λαϊκές αγορές, τον είδαμε την Κυριακή να τηρεί την υπόσχεσή του και να επισκέπτεται τη Νεάπολη Λακωνίας, όπου δεν είχε καταφέρει να μεταβεί κατά την προηγούμενη επίσκεψή του στη Λακωνία, ενώ είδαμε επίσης κλιμάκια της ΝΔ να επισκέπτονται τη Λέσβο και περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Και το σκηνικό αυτό θα το ξαναδούμε αρκετές φορές στο εγγύς μέλλον, καθώς η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην εξωστρέφεια, προβάλλοντας εαυτήν ως την παράταξη που βρίσκεται σε επαφή με τους πολίτες, κατανοεί τα προβλήματά τους και έχει σχέδιο για να τα διορθώσει, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει την εσωστρέφεια και αποφεύγει τα πολλά-πολλά με τον απλό κόσμο.

    Όπως λένε στη Νέα Δημοκρατία, τα πράγματα έχουν ζορίσει για τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, και αυτό είναι κάτι που βγαίνει προς τα έξω, όσο κι αν στο Μαξίμου θα ήθελαν να το κρύψουν. Η κοινωνία έχει στραφεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κρύβεται από την κοινωνία, και αυτό μόνο συνταγή εκλογικής καταστροφής μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Λεβέντης: Φεύγουν από το κόμμα μου όσοι θέλουν να είναι «δερβέναγες»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Τσίπρας μας καταδικάζει στη φτώχεια και αυτό είναι Βενεζουέλα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Άνω-κάτω οι ΑΝΕΛ: Η κ. Αυλωνίτου πάει να σκοτώσει τη συγκυβέρνηση λέει ο Δ. Καμμένος (video)



    ΣΧΟΛΙΑ