• Πολιτική

    ΣτΕ: «Όχι» στη συμβολαιογράφο που ζητούσε νέο “πάγωμα” των πλειστηριασμών

    Πλήρης και ασφαλής πρόσβαση στη Δικαιοσύνη


    Αβάσιμους και αόριστους έκρινε τους ισχυρισμούς της συμβολαιογράφου Λαυρίου, Ελένης Καραγεωργοπούλου, το Συμβούλιο της Επικρατείας και απέρριψε το αίτημα της αφενός να ανασταλεί η τελευταία απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με την οποία έληξε η αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, αφετέρου, να ακυρωθούν ως μη νόμιμοι όλοι οι πλειστηριασμοί που διεξήχθησαν από τότε.

    Το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος χορήγησης της αιτούμενης αναστολής, καθώς η συμβολαιογράφος αορίστως επικαλείται ηθική βλάβη κι ότι αυτή μπορεί να αποκατασταθεί όταν, τον Οκτώβρη του 2018, κριθεί η κύρια προσφυγή της. Επίσης, οι δικαστές έκριναν αβάσιμους τους ισχυρισμούς της συμβολαιογράφου για τον τρόπο σύγκλησης της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου της.

    Όσο για τον ισχυρισμό της περί αδιαφανούς τρόπου διεξαγωγής των πλειστηριασμών λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων σε πολλά Ειρηνοδικεία, το ΣτΕ έκρινε ότι αυτό δεν στοιχειοθετεί λόγο χορήγησης της αναστολής, αφού δεν προκύπτει ότι προκαλείται στην ίδια ανεπανόρθωτη βλάβη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ελεύθερη η συμβολαιογράφος Χρουσαλά που κατηγορείται για υπεξαίρεση μισού εκατομμυρίου ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κεχαγιόγλου: Οι γονείς της 19χρονης την έστειλαν Καλαμάτα και την είδαν με κουκούλα στο Χονγκ Κονγκ (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η 19χρονη Ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη με κοκαΐνη στο Χονγκ Κονγκ (εικόνες-video)



    ΣΧΟΛΙΑ