• Πολιτική

    Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Με χημικά απάντησε η αστυνομία κατά των διαδηλωτών

    • NewsRoom


    Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Λευκού Πύργου όπου πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

    Η ένταση ξεκίνησε όταν τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές που κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά στην οδό Βενιζέλου και ακολούθως στην Τσιμισκή. Τότε επιχείρησαν να κινηθούν ανάποδα προς τη φορά των αυτοκινήτων στην Τσιμισκή, με την αστυνομία να επιχειρεί να τους σταματήσει κάνοντας χρήση χημικών και  χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

    Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην περιοχή του Λευκού Πύργου, όπου και πάλι βρέθηκαν υπό αστυνομικό κλοιό, ενώ στο σημείο έχουν πάει και το υδροφόρο όχημα «Αίας».

    Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ διαδηλωτές πετούν πέτρες, μολότοφ και στήνουν οδοφράγματα.

    Νωρίτερα, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν. Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Γιώργος Ρακκάς.



    ΣΧΟΛΙΑ