• Πολιτική

    Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα: «Κανένα βήμα χωρίς εμάς σε Κύπρο και Αιγαίο» λέει ο Τούρκος Υπ. Άμυνας

    • NewsRoom
    Χουλουσί Ακάρ Τουρκία Άγκυρα

    Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, Τούρκος Υπουργός Άμυνας


    Υψηλούς τόνους συνεχίζει να κρατά η Άγκυρα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικότερα την κατάσταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, μετά και την έξοδο του ερευνητικού σκάφους Barbaros στην περιοχή.

    Μετά τον σύμβουλο του Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, ο οποίος απείλησε με άρθρο του την Ελλάδα με στρατιωτική συντριβή σε περίπτωση θερμού επεισοδίου στην Ανατολική Μεσόγειο, σειρά πήρε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, προκειμένου να εκτοξεύσει απειλές κατά της Ελλάδας. Μιλώντας στην υποδιοίκηση Πολατλί της Άγκυρας, στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης, ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

    «Στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς την Τουρκία. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορεί να επιβιώσει σχέδιο χωρίς την Τουρκία και την ῾Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Όλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρέπει να αποφεύγουν τις προβοκάτσιες που μπορούν να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικα.

    «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως η Βασίλισσα του Προφήτη, θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, συμβαδίζοντας πάντα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου», ανέφερε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέες απειλές από τον σύμβουλο του Ερντογάν: Θα καταστρέψουμε στρατιωτικά την Ελλάδα αν εμποδίσουν τα πλοία μας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο παραλήρημα Ερντογάν για το Barbaros

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο: Έστειλαν 4 τουρκικά πλοία και δύο υποβρύχια δίπλα στο Barbaros



    ΣΧΟΛΙΑ