Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στις 3 μ.μ. της 18ης Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει η Συντονιστική Επιτροπή των φορέων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με θέμα τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως «η «νησιωτικότητα» δεν είναι για την Ελλάδα ένας απλός προσδιορισμός με γεωγραφική και μόνο έννοια. Είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας και του χαρακτήρα της, με όρους ιστορικούς, πολιτισμικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς που συνοδεύεται με προβλήματα που γεννάει η απόσταση, η απομόνωση και η δυσκολία των συγκοινωνιών».

Όπως τονίζεται «η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινή ζωή στα νησιά μας. Θα πλήξει την τοπική οικονομία και προσθετικά, θα αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για τον τουρισμό μας. Συνολικά θα αποτελέσει καθοριστικής σημασίας επιβαρυντικό παράγοντα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς μας».

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά:

«Από την Κυβέρνηση τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.
Από τα πολιτικά κόμματα συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή για να στηρίξουν έμπρακτα το δίκαιο αίτημα μας.

Από τους βουλευτές που εκλέγονται στο Αιγαίο να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2018 στην περίπτωση κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγάλες business από τους Έλληνες εφοπλιστές – Σε 3 μήνες έχουν δώσει 1,2 δις για 70 πλοία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο πάμπλουτος Τσακαλώτος: Σε ποιους κολοσσούς επένδυσε 440.000 ευρώ

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Salvator Mundi: Από τον ολιγάρχη Ριμπολόβλεφ στο εμιράτο του Άμπου Ντάμπι – Οι σκοτεινές διαδρομές της Τέχνης…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here