• Ναυτιλία

    Ιωάννης Παππάς: Στόχος μας να παρουσιάσουμε μια συνεκτική πολιτική για τη θαλάσσια οικονομία

    Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς

    Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς


    Στο 2ο Συνέδριο Ενδιαφερόμενων Φορέων στη Βιώσιμη “Γαλάζια Οικονομία” (2nd Stakeholder Conference on Sustainable “Blue Economy”) το οποίο συνδιοργανώνει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μαζί με τον Διακυβερνητικό Οργανισμό “Ένωση για τη Μεσόγειο” και τη Γενική Διεύθυνση Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μίλησε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Παππάς.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε τη σημασία του Συνεδρίου καθώς και της Διακήρυξης για τη Βιώσιμη “Γαλάζια Οικονομία” αναφέροντας πως «Το μοντέλο της βιώσιμης και αειφόρου προσέγγισης στους τομείς της “Γαλάζιας Οικονομίας”, μπορεί να αποτελέσει το κυρίαρχο μοντέλο αειφορίας και για τα ελληνικά νησιά. Για την Ελλάδα, οι τομείς της οικονομίας της που αφορούν τη θαλάσσια οικονομία και τον παράκτιο τουρισμό, ξεπερνούν το 25% του ΑΕΠ της χώρας».

    Κάνοντας ειδική αναφορά στη νησιωτικότητα ο κ. Παππάς σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τολμούν και υιοθετούν σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την εφαρμογή μιας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στο νησιωτικό χώρο. Το πλαίσιο αυτό δομείται στο τρίπτυχο Θαλάσσια Οικονομία – Νησιωτικότητα – Γαλάζια Ανάπτυξη».

    Συνεχίζοντας ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά και οι νησιώτες, όπως η απρόσκοπτη θαλάσσια συγκοινωνία και η διαχείριση των θαλάσσιων πόρων, «οι οποίες απαιτούν στρατηγικές που ενισχύουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αντοχή των νησιών μας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Και πρόσθεσε «Οι έννοιες της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας που είναι το κλειδί για το παρόν και το μέλλον των νησιών μας και των παράκτιων περιοχών πρέπει να αποτελέσουν τον οδηγό για τις δύο ημέρες του Συνεδρίου, τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις και τις τεκμηριωμένες παρουσιάσεις».

    Διαβάστε επίσης:

    Λεωνίδας Ευγενίδης-Δημητριάδης: Το Ίδρυμα Ευγενίδου αποτελεί στρατηγικό εταίρο του υπουργείου Ναυτιλίας

    Μπορέλ: Ξεκίνησε και επίσημα η επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»

    Στυλιανίδης: Ιδανικό πεδίο δυναμικής ανάπτυξης στην προώθηση της γαλάζιας οικονομίας η Μεσόγειος



    ΣΧΟΛΙΑ