• Πολιτική

    Ρωσία: Σύσκεψη των οικονομικών παραγόντων για την οικονομία της χώρας

    • NewsRoom
    Πούτιν

    Βλαντίμιρ Πούτιν


    Την σύσκεψη των οικονομικών παραγόντων της Ρωσίας συγκάλεσε Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στην οποία θα συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στη χώρα, ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές στην οικονομία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, Αντρέι Μπελαούσοφ, ο υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν, ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ και η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα.

    Η σύσκεψη αυτή συγκαλείται μετά τις νέες κυρώσεις, που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία στις 6 Απριλίου, και μετά την κλιμάκωση την κατάστασης στην Συρία, που είχαν ως συνέπεια να καταρρεύσει η χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας, ενώ το ρούβλι άρχισε να αποδυναμώνεται. Έπειτα από λίγο η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται , ωστόσο η αγορά δεν έχει ανακάμψει ακόμη.

    Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι απαιτείται ήρεμη και νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης, πριν ληφθούν τα οποιαδήποτε μέτρα. Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε επίσης ανακοινώσει ότι η ρωσική αγορά επέδειξε μια ώριμη αντίδραση και επαρκή σταθερότητα σε συνθήκες άσκησης έξωθεν πιέσεων. Παράλληλα είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη λήψης πρόσθετων οικονομικών μέτρων, για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Βαρύς χειμώνας» για το ρούβλι, σε «ελεύθερη πτώση» μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι Ρώσοι ολιγάρχες έχασαν 16 δισ. δολάρια από τις κυρώσεις. Όλα τα ονόματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις στον δισεκατομμυριούχο Ντεριπάσκα και άλλους Ρώσους ολιγάρχες



    ΣΧΟΛΙΑ