• Πολιτική

    Πώς έγινε το δυστύχημα στη Βασιλίτσα

    • NewsRoom


    Ο άτυχος άνδρας ηλικίας 30 ετών που έχασε τη ζωή του από χιονοστιβάδα είχε πιθανότατα έναν ασφυκτικό θάνατο, όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών. «Δεν πέθανε από το χτύπημα στο δέντρο αλλά επειδή καταπλακώθηκε και έπαθε ασφυξία από τον όγκο του χιονιού που έπεσε πάνω του». Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το χιονοδρομικό ήταν κλειστό λόγω ομίχλης και η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard, εκτός πίστας , σε μέρος όπου το χιόνι ήταν «απάτητο». Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε, παρέσυρε δύο άτομα της παρέας, και ο άτυχος 30χρονος χτύπησε πάνω σε δέντρο. Οι υπόλοιποι ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας, οι οποίοι αφού τον εντόπισαν, τον μετέφεραν στο σαλέ και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Κάτοικος Λουξεμβούργου

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου, σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Αγγλία και ήρθε στην Ελλάδα μαζί με παρέα για τις γιορτές και αποφάσισαν να επισκεφτούν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας για snowboard.

    Το χιονοδρομικό κέντρο, λόγω συντήρησης αλλά και κακοκαιρίας ήταν σήμερα κλειστό και έτσι ο 30χρονος με την παρέα του, έξι ατόμων, αποφάσισαν να ανέβουν μόνοι τους σε μια κορυφή προκειμένου να κάνουν το αγαπημένο τους σπορ.

    Δεν περίμεναν όμως ότι θα τους προλάβαιναν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όταν οι φίλοι, ανάμεσά τους και δύο κορίτσια, ανέβηκαν σε μια κορυφή λίγο πριν φτάσουν, αποκολλήθηκε ένα κομμάτι χιονιού και δημιουργήθηκε χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε δύο από τα έξι παιδιά.

    Η δύναμη της χιονοστιβάδας ήταν μεγάλη. Παρέσυρε τους δύο φίλους με τον 32χρονο να είναι ο άτυχος, αφού ανήμπορος να αντιδράσει χτύπησε πάνω σε ένα δένδρο χάνοντας τις αισθήσεις του, την ώρα που ο φίλος του σηκώθηκε χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό.

    Οι άνδρες του χιονοδρομικού κέντρου, αντιλαμβανόμενοι την χιονοστιβάδα ανέβηκαν να δουν εάν όλα είναι καλά στις εγκαταστάσεις του κέντρου και έκπληκτοι είδαν την παρέα των νεαρών να βρίσκεται στο σημείο  με έναν τραυματισμένο ανάμεσά τους.

    Αμέσως σήμανε συναγερμός και οδήγησαν τον νεαρό άντρα χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο Γρεβενών. Οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν αλλά δυστυχώς  στις 16:00 κατέληξε.

    Ο άτυχος 32χρονος νέος που έχασε τη ζωή του στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας είναι γιος γνωστού αγγειοχειρουργού της Αθήνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Νεκρός ο 30χρονος snowboarder

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Χιονοστιβάδα καταπλάκωσε παρέα που έκανε snowboard

     



    ΣΧΟΛΙΑ