• Πολιτική

    Πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την «σιωπή Τσίπρα» στις δηλώσεις του Ερντογάν

    • NewsRoom

    Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας – Τούρκος Πρόεδρος, Recep Tayyip Erdoğan


    Μια ακόμα αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Σταμάτη, αναφορικά με την στάση και τις ευθύνες του πρωθυπουργού απέναντι στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο πρωθυπουργός προκλήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή να απαντήσει αν ισχύει αυτό που έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Ταγίπ Ερντογάν, ότι στην τηλεφωνική τους επικοινωνία υποσχέθηκε την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών. Η απουσία απάντησης από τον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ο κ. Σταμάτης, τον κάνει να πιστεύει περισσότερο τον κ. Ερντογάν παρά τον κ. Τσίπρα σε αυτό το θέμα.

    Η τελευταία του τοποθέτηση έφερε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέσα από μια άκρως επιθετική ανακοίνωση κατά της ΝΔ υποστήριξε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα», όταν οι βουλευτές του υποστηρίζουν πως εμπιστεύονται περισσότερο τον Ερντογάν από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

    Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε για μια ακόμα φορά το αφήγημα περί ακραίων θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Είναι προφανές ότι η ΝΔ διολισθαίνει σε επικίνδυνες και ακραίες θέσεις, αρνούμενη κάθε συνεννόηση και ομοψυχία στα εθνικά θέματα. Η συγκεκριμένη δήλωση όμως δεν μπορεί να γίνεται από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών και να καταδικάσει τις συγκεκριμένες δηλώσεις», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

    Λίγη ώρα αργότερα, ο Δημήτρης Σταμάτης, αποφάσισε «να σηκώσει το γάντι» και να απαντήσει ο ίδιος στο γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω δήλωσής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Κάνουν λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς και πιστεύω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην Αθήνα και στην προχθεσινή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απάντησε με την εύγλωττη… σιωπή του» ήταν το άκρως ειρωνικό σχόλιο του βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς στην Κουμουνδούρου, και προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει καθαρά γιατί μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του κ. Ερντογάν ότι του υποσχέθηκε την απέλαση των Τούρκων αξιωματικών, καθώς όπως ανέφερε «αυτή είναι η ουσία του θέματος που επιμελώς παρέλειψαν να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους».

    Στη δήλωση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να απαντήσει με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «εθνικά επικίνδυνος» επειδή αφήνοντας τους βουλευτές του να κρίνουν τα πεπραγμένα του Έλληνα πρωθυπουργού εμποδίζει τις διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δυο αξιωματικών!

    «Το πρόβλημα για τη ΝΔ δεν είναι ότι ο κ. Σταμάτης επιμένει στις προκλητικές του δηλώσεις. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και να μην παίρνει θέση, αφήνοντας τα στελέχη του να επιδίδονται πότε σε ακροδεξιά, πότε σε ρατσιστικά και πότε σε αντεθνικά παραληρήματα, τυφλωμένοι από τον πανικό τους για το σκάνδαλο Novartis. Με τη στάση του αυτή, όμως, δυστυχώς για τη χώρα και τις διπλωματικές προσπάθειες για την επιστροφή των δυο αξιωματικών μας, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι είναι εθνικά επικίνδυνος».

    Πάντως, για μια ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να αναφερθεί στο ζήτημα των υποσχέσεων που φέρεται να έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο, σύμφωνα με την δήλωση Ερντογάν, ο Αλέξης Τσίπρας.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καλύπτει ρατσιστικά σχόλια των βουλευτών του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαξίμου προς ΝΔ: Μη μιλάτε για τα εθνικά θέματα, υπονομεύετε τις διπλωματικές προσπάθειες της χώρας



    ΣΧΟΛΙΑ