• Πολιτική

    Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καλύπτει ρατσιστικά σχόλια των βουλευτών του

    ΣΥΡΙΖΑ


    Έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας την ρητορική περί ακροδεξιού και ρατσιστικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας. Αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πως στρώνει «με τη σιωπή του» το έδαφος στην ακροδεξιά «που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του».

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Ιάσωνα Φωτήλα, για την πρόσληψη στη θέση του υποδιοικητή του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, συνδικαλιστή γιατρού, προσκείμενου στο ΣΥΡΙΖΑ, με αναπηρία 92%. Η κριτική του κ. Φωτήλα προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης ΑμεΑ, όπου με επιστολή του προς τον πρόεδρο τη ΝΔ, ζητούσαν από τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει ώστε ο βουλευτής να ανακαλέσει δημόσια. Πράγμα που πραγματοποιήθηκε λίγη ώρα αργότερα, με τον κ. Φωτήλα να δηλώνει πως ζητά συγγνώμη εάν άθελα του έθιξα ή προσέβαλα οποιοδήποτε άτομο με ειδικές ανάγκες και ιδίως τον ίδιο τον φερόμενο ως υποδιοικητή. «Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Σκοπός μου ήταν να αναδείξω την υποκρισία της κυβέρνησης όταν μιλά για αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης για διαφάνεια και αξιοκρατία», ανέφερε ο κ. Φωτήλας.

    Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται εκ νέου στον βουλευτή της ΝΔ, Αθ. Δαβάκη, για τις αμφιλεγόμενές του δηλώσεις για τους Ρομά, παρά το γεγονός πως ο ίδιος ο βουλευτής ανασκεύασε αμέσως μετά, ζητώντας συγγνώμη, έπειτα και από την ενόχληση της ηγεσίας  του κόμματος.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

    «Τα ρατσιστικά σχόλια βουλευτών της ΝΔ εναντίον ολόκληρων κοινωνικών ομάδων, φαίνεται ότι δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Μετά τον κ. Δαβάκη, σήμερα, ο κ. Φωτήλας, βασιζόμενος σε ένα «κίτρινο» δημοσίευμα εφημερίδας, προέβη σε ένα κρεσέντο ρατσιστικών, προσβλητικών χαρακτηρισμών εναντίον συμπολιτών μας που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα. Όσον αφορά τον ίδιο τον κ. Φωτήλα, αυτός, έστω και εκ των υστέρων, και μετά την κατακραυγή, ζήτησε συγνώμη.

    Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, εδώ και μέρες σιωπά. Με τη σιωπή του, ανέχεται τα ρατσιστικά παραληρήματα των βουλευτών του, επιβεβαιώνει πως είναι γιαλαντζί φιλελεύθερος και στρώνει το έδαφος για την ακροδεξιά που ηγεμονεύει πλέον στο κόμμα του κ. Σαμαρά».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με τον Σαμαρά για την υπόθεση Novartis – Τι έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΖΑ για Δαβάκη: Να παρέμβει ο Μητσοτάκης-Ζήτησε συγγνώμη ο βουλευτής

     



    ΣΧΟΛΙΑ