• Πολιτική

    Πίνακας του Ελ Γκρέκο βρέθηκε στην Ελευσίνα – Τι σχέση έχει ο Αγγλούπας και το κύκλωμα των Ρομά

    Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Αλέξανδρος Αγγλούπας


    Ένας πίνακας ζωγραφικής, δημιουργός του οποίου φαίνεται πως είναι ο Ελ Γκρέκο βρέθηκε σε σπίτι 81χρονου στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο έρευνας της αστυνομίας για την εξάρθρωση της γνωστής σπείρας των Ρομά, όπου εμπλέκεται και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το έργο Επιτάφιος που βρέθηκε μεταξύ άλλων σε μονοκατοικία 81χρονου επιχειρηματία από τα στελέχη του Τμήματος  Ασφαλείας Αμαρουσίου που ερευνούν την υπόθεση της σπείρας των Ρομά.

    Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη του 81χρονου, πρώην ιδιοκτήτη της εταιρείας Βοκτάς ερευνώντας την υπόθεση. Αρχικά πίστευαν ότι ο ηλικιωμένος είχε συνεργασία με τα μέλη της σπείρας αλλά τελικά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αποτελούσε υποψήφιο θύμα τους.

    elΟ 81χρονος που δηλώνει συλλέκτης υποστηρίζει πως δεν θυμάται καν από που είχε αγοράσε τον πίνακα.

    Ο πίνακας θεωρείται παλαιός αλλά οι ειδικοί της Εθνικής Πινακοθήκης (όπου τον έχουν μεταφέρει) διατηρούν επιφυλάξεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για πιστό αντίγραφο της εποχής του διάσημου ζωγράφου. Ο συλληφθείς, πάντως, δήλωσε στους αστυνομικούς ότι δεν θυμάται πώς περιήλθε στην κατοχή του και ότι ενδεχόμενα να τον είχε η οικογένειά του από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  Αν ο πίνακας είναι αυθεντικός, η αξία του σύμφωνα με τους εκτιμητές, κυμαίνεται από 2,5 έως 7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, για να διαπιστωθεί το κατά πόσο πρόκειται για γνήσιο έργο ή για πιστό αντίγραφο έργου του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, θα μεταφερθεί στην Εθνική Πινακοθήκη, για να εξετασθεί από ειδικούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Όχι» στα 2 εκατ. ευρώ του οίκου Gucci για 15 λεπτά επίδειξης στην Ακρόπολη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύελλα αντιδράσεων για το βραβείο που πήρε η φωτογραφία της δολοφονίας του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ελληνικό παντοπωλείο που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ