• Κοινωνία

    Αλέξανδρος Αγγλούπας: Ανατροπή στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη

    Αλέξανδρος Αγγλούπας και Όλγα Φαρμάκη


    Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του να σώσει τη γυναίκα που πυροβόλησε φαίνεται πως ήταν αυτό που γλίτωσε τον Αλέξανδρο Αγγλούπα από τη φυλακή.

    Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Γεωργίας Φαρμάκη, αδελφής της τότε συντρόφου του Όλγας, το δευτεροβάθμιο κακουργιοδικείο «έριξε» την πρωτόδικη καταδίκη του επιχειρηματία από τα 10,5 χρόνια στα 3 χρόνια κι ένα μήνα.

    Οι δικαστές του αναγνώρισαν δυο ελαφρυντικά, αλλά και τη συνδρομή του άρθρου 44 παρ 3 του Ποινικού Κώδικα για την προσπάθεια του μετά τον πυροβολισμό της γυναίκας να ανατρέψει το αποτέλεσμα της πράξης του.Μοναδική αυτόπτης μάρτυρας του αιματηρού περιστατικού  το Νοέμβριο του 2011 ήταν η αδελφή του θύματος Όλγα Φαρμάκη.

    Ωστόσο, απουσίαζε από το  Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καθώς φέρεται να μην είχε καν κληθεί να καταθέσει. Απουσίαζε και από το πρώτο δικαστήριο καθώς τότε συμμετείχε στο… Survivor.

    «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω…»

     

    «Δεν θα σκότωνα άνθρωπο για ένα σκυλάκι, δεν έχω καν χειροδικήσει ποτέ», υποστήριξε απολογούμενος ο επιχειρηματίας.

    Περιέγραψε στους δικαστές πώς βρέθηκε στο σπίτι των αδελφών, μετά από καβγά που είχε με την τότε σύντροφό του και για ποιο λόγο κρατούσε όπλο:

    «Δυστυχώς μου είχε γίνει συνήθεια να παίρνω το όπλο μαζί μου, το είχα 2-3 χρόνια , το έφερα μαζί μου τακτικά. Ήθελα να τα βρω με την Όλγα, ήμουν εκνευρισμένος έφτασα βάραγα το κουδούνι φώναζα «Όλγα άνοιξε μου» και μετά από λίγα λεπτά ήρθε μου άνοιξε.  Μου έλεγε μην φωνάζεις, με κάνεις ρεζίλι. Μπήκαμε αρχίσαμε έντονο διάλογο.Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε άκρη. Της λέω δώσε μου το σκυλί να φύγω, μου λέει όχι δεν θα πάρεις το σκυλί. Ήθελα να περάσει το δικό μου. Τελικά την έπεισα, πήγε πάνω, το είπε στη Γεωργία και η Γεωργία είπε όχι». Έξαλλος ο Αγγλούπας άρχισε να φωνάζει μέχρι που εμφανίστηκε η αδελφή του μοντέλου:

    «Άρχισα να φωνάζω, να χτυπάω μια πόρτα, μια κάσα, έσπρωξα με το πόδι το τραπεζάκι, κατέβηκε η Γεωργία και μου λέει «φύγε θα το πάρεις την άλλη εβδομάδα». Ξεκίνησα να ανεβαίνω απάνω και ήρθε και η Γεωργία. Έκατσε στο κεφαλάρι του κρεβατιού ώστε να με αποτρέψει από το να πάρω το σκύλο και όταν έφτασα επάνω τέντωσε το πόδι, έκανα μια κίνηση έβγαλα το σακάκι να βγάλω το όπλο για να το ακουμπήσω στο περβάζι και να πάρω το σκυλί. Εκείνη την ώρα που έβγαλα το όπλο ακούω ένα μπαμ μύρισε καμένο και λέει η Γεωργία βγάζω αίμα. Εγώ ήμουν από πάνω της, πήρα το όπλο να το ακουμπήσω στο περβάζι.  Ήθελα να βγάλω το όπλο για να περάσω από πάνω της και να πάρω τον σκύλο. Ξαφνιάστηκα, μου έφυγε από τα χέρια, εκπυρσοκρότησε δεν κατάλαβα να πάτησα την σκανδάλη , να πιέστηκε; Ίσως, τι να σας πω;».

    «Γιατί αλλάζω την κατάθεση μου»

    Νωρίτερα, στην κατάθεση της η Γεωργία Φαρμάκη περιέγραψε τη στιγμή του πυροβολισμού:

    «Μια που κάθισα στο κρεβάτι, μια που ήρθε δίπλα μου, ακούω ένα μπαμ και βλέπω ένα πιστόλι να πέφτει κάτω. Παγώσαμε όλοι. Μετά ξεκίνησε τρελή κούρσα να με πάνε νοσοκομείο. Δεν θεωρώ ότι με πυροβόλησε για να μου κάνει κακό. Είμαι σίγουρη μετά από 10 χρόνια. Ήρθε από πάνω μου για να πάρει το σκυλί. Αν ήθελε να με σκοτώσει θα ξανά πυροβολούσε.

    Το θύμα δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για την αλλαγή στη στάση της απέναντι στον επιχειρηματία.

    Πρόεδρος: Τι άλλαξε;

    Μάρτυρας: Είδα την άλλη πλευρά του νομίσματος. Είδα ότι ήταν αυτός που έτρεχε να με πάει σε νοσοκομείο. Δεν με δέχτηκαν στο πρώτο. Και με το ζόρι με πήγε στο δεύτερο που δεν μας δεχόντουσαν. Με τραυμάτισε στη βουβωνική χώρα και η σφαίρα είχε σφηνώσει στο ιερό οστό.

    Εισαγγελέας: Το να έχουν ειρηνεύσει τα πράγματα είναι καλό, αλλά δε γίνεται να κάνουμε τα άσπρα, μαύρα.

    Μ: Ήμουν στεναχωρημένη, είχα κακούς συμβούλους. Δεν είχα κανέναν να με ηρεμήσει. Τα έβλεπα όλα διαφορετικά. Ήθελα να τον πληγώσω, όπως με πλήγωσε. Ήθελα να ταλαιπωρηθεί όπως εγώ με πατερίτσες και αναπηρικά καροτσάκια.



    ΣΧΟΛΙΑ