• Ελλάδα

    Γ. Μπουτάρης: «Μπήκα σαν σταρ στον δήμο, με ζηλεύεις που με βγάζουν οι New York Times»

    • NewsRoom
    Γιάννης Μπουτάρης

    Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης


    «Εγώ μπήκα σταρ στο δήμο, δεν έγινα τώρα σταρ. Είμαι σταρ στα κρασιά, είμαι σταρ στα περιβαλλοντικά. Με ζηλεύεις που με βγάζουν οι New York Times και εσένα ούτε η Φωνή του Λαγκαδά. Είμαι σταρ και γι’ αυτό ανέβασα το δήμο», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου.

    Με τον τρόπο αυτό απάντησε στην τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρου Καλαφάτη ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως η πόλη χρειάζεται δήμαρχο και όχι σταρ. Επιπλέον, αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Καλαφάτης είπε πως πρέπει να γίνει μία εις βάθος συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα πρέπει να συζητηθεί και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

    «Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη. Δεν σημαίνει ότι δεν οφείλουμε να έχουμε άποψη. Είμαστε εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οφείλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι και πληροφορημένοι», είπε ο κ. Καλαφάτης.

    Στο στόχαστρο του Σπύρου Καλαφάτη βρέθηκε και η πρόσφατη συνέντευξη του Γιάννη Μπουτάρη μέσα σε οίκο ανοχής. Όπως τόνισε δεν θα ασχοληθεί μετά όσα είπε ο Δήμαρχος για τις προσωπικές του επιδόσεις, καθώς τον ενδιαφέρουν οι δημαρχιακές του επιδόσεις.

    «Δεν δίνεις συνέντευξη ως Γιάννης Μπουτάρης. Δεν θα σε καλούσε κανείς αν δεν ήσουν δήμαρχος. Λειτουργείς σαν σελέμπριτι και η πόλη δεν έχει ανάγκη από σταρ, έχει ανάγκη από δήμαρχο» είπε συγκεκριμένα ο Σταύρος Καλαφάτης.

    Απαντώντας για το όνομα της ΠΓΔΜ ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε πως το χειρίζεται η κυβέρνηση και ότι ο ίδιος καταδικάζει το πρόσφατο ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

    «Δεν κινδυνεύουμε εμείς από τους Σκοπιανούς. Οι Σκοπιανοί κινδυνεύουν από εμάς. Δεν είμαστε εμείς που φοβόμαστε. Αυτοί είναι που αγωνιούν».

    Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, υποστήριξε επίσης πως «το Σκοπιανό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος δεν ασκούν εξωτερική πολιτική, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα».

    Εισβολή της Χρυσής Αυγής

    Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στην αίθουσα με αφορμή την άρνηση του δημοτικού συμβουλίου να συζητηθεί το αίτημα του κ.Ματθαιόπουλου για το Σκοπιανό, εισέβαλαν στην αίθουσα μέλη της Χρυσής Αυγής, κρατώντας πανό, φωνάζοντας συνθήματα για τη Μακεδονία και πετώντας φειγ βολάν.

    «Είναι άξιος της πλήρους περιφρόνησης μου. Με τέτοιου είδους ανθρώπους δεν μπορώ να συναναστραφώ», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στον επικεφαλής της “Ελληνικής Αυγής”, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

    Λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, διέκοψε προσωρινά τη συζήτηση προκειμένου να αποχωρήσουν. Μεταξύ των στελεχών της Χρυσής Αυγής ήταν οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος και Χρήστος Χατζησάββας και ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Χρυσομάλλης.



    ΣΧΟΛΙΑ