• Πολιτική

    Γιάννης Μπουτάρης: Ένοχοι 9 από τους 12 κατηγορουμένους για την επίθεση εναντίον του – Αθώος ο Ψωμιάδης

    • NewsRoom

    Ο Γιάννης Μπουτάρης


    Ένοχοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη στις 19 Μαΐου 2018 κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στον Λευκό Πύργο, κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 9 εκ των 12 κατηγορουμένων.

    Το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και απάλλαξε άλλους δύο κατηγορούμενους.

    Στους ενόχους επέβαλε ποινές φυλάκισης από 6 έως 10 μηνών.

    Η δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου είχε ξεκινήσει έπειτα από επτά αναβολές με την τελευταία να οφείλεται στην απουσία μάρτυρα αστυνομικού και τις προηγούμενες να αποδίδονται σε διάφορους λόγους, όπως ωράριο γραμματείας, αιτήματα δικηγόρων αλλά και λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με το dikastiko.gr.

    Στην κατάθεσή του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατονόμασε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως υποκινητή της εις βάρος του επίθεσης, επισημαίνοντας ότι, αφού τον εξύβρισε, αποκαλώντας τον «πολιτικό τραβέλι», έκανε κίνηση με τα χέρια του, προτρέποντας το συγκεντρωμένο πλήθος να κινηθεί εναντίον του με ύβρεις και χτυπήματα.

    «Ο όχλος ένα “τσικ” θέλει για να ξεσπάσει. Έκανε τη δουλειά του (ο Ψωμιάδης) για να ξεσηκώσει τον κόσμο», είπε ο κ. Μπουτάρης, περιγράφοντας όσα διαδραματίστηκαν εκείνο το απόγευμα.

    «Μέσα στο πλήθος υπήρχαν τρεις διάσπαρτες ομάδες […] Με το νεύμα αυτό ενώθηκαν […] Ήρθαν, με περικύκλωσαν, άρχισαν να με σκουντούν και να με χτυπούν- άλλος από πίσω, άλλος από μπροστά και το πλάι. Έπεσα στον δρόμο. Δεν κατάλαβα ποιοι ήταν. Φτάνοντας στο όχημα, ένας έσπασε το παρμπρίζ», κατέθεσε ο τέως δήμαρχος.

    Ο ίδιος σημείωσε πως εάν δεν είχε μαζί του τον υπεύθυνο ασφαλείας θα είχε πρόβλημα. Όπως είπε, υπέστη μώλωπες και απευθύνθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο εφημερεύον νοσοκομείο. Καθώς τού επιδείχθηκαν φωτογραφίες από το επεισόδιο αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τον κατηγορούμενο αστυνομικό ως «ένα από τα άτομα που με χτυπούσαν». Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, ο Γιάννης Μπουτάρης ανέφερε ότι υπήρχε ένα κλίμα τότε εναντίον του, επειδή είχε προηγηθεί μία δήλωσή του για τη Γενοκτονία των Ποντίων, την οποία σήμερα χαρακτήρισε ως «άστοχη», λέγοντας ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ