• Πολιτική

    Αυτοκτόνησε επιζών του Μπατακλάν δύο χρόνια μετά την επίθεση των τζιχαντιστών

    • NewsRoom
    Bataclan

    Bataclan


    Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας άνδρας που είχε βγει ζωντανός από την επίθεση τζιχαντιστών στο νυχτερινό κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου 130 άτομα σκοτώθηκαν, το Νοέμβριο του 2015 κατά τη διάρκεια συναυλίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος Guillaume Valette αγωνιζόταν να επουλώσει τις «πληγές» που του είχε ανοίξει η τραυματική εμπειρία που έζησε στις 13 Νοέμβρη του 2015 με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου και της οικογένειάς του. Ωστόσο, δύο χρόνια μετά δεν είχε καταφέρει να ξεπεράσει αυτήν την τραγωδία που σημάδεψε ανεξίτηλα τη ζωή του.

    Όπως επισήμανε σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός 13Onze15: Fraternité et Verite, που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι και των συγγενών τους, ο κ. Valette είχε αρνηθεί τη βοήθεια του οργανισμού και είχε επιλέξει έναν δικό του ψυχολόγο. Δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν ξεπεράστηκαν, με αποτέλεσμα να δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του στις 24 Νοέμβρη.

    «Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα ψυχολογικά τραύματα που υφίστανται οι εμπλεκόμενοι σε αυτές τις επιθέσεις είναι βαθιά και επίμονα. Πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά και να αντιμετωπίζονται σε βάθος χρόνου», ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του στο Facebook.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απεβίωσε ο βιομήχανος Ευστάθιος Λεβεντέρης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διεθνής Αμνηστία: Να ανακαλέσει η Ελλάδα την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αδέσποτος σκύλος σώζει μία γυναίκα από ληστεία



    ΣΧΟΛΙΑ