• Business

    Απεβίωσε ο βιομήχανος Ευστάθιος Λεβεντέρης

    • NewsRoom


    Απεβίωσε, την περασμένη εβδομάδα, ο Ευστάθιος Λεβεντέρης, διευθύνων σύμβουλος της φερώνυμης εταιρείας.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας: «Με την παρούσα σας ανακοινώνουμε ότι απεβίωσε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ και χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει η Πρόεδρος του ΔΣ Αρετή Λεβεντέρη».

    Εντός των ημερών θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο για τον ορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

    Η ιστορία της Λεβεντέρης

    Η ιστορία της Λεβεντέρης ξεκινάει το 1932 όταν ο Νικόλαος Λεβεντέρης δημιουργεί μία βιοτεχνία για τον εξαρτισμό καϊκιών στον Πειραιά. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 1967 η εταιρεία πέρα από την παραγωγή θα ασχοληθεί και με το εισαγωγικό εμπόριο σχοινιών, συρματόσχοινων και εξαρτημάτων τους.

    Το 1967 σε συνεργασία με Γερμανούς συνεργάτες (50-50) θα προχωρήσει στην ίδρυση της εταιρείας “Ελληνογερμανική Βιομηχανία Συρματοσχοίνων Α.Ε.” με παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Νέα Ιωνία Βόλου.

    Το 1972 οι μετοχές της θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ένα χρόνο αργότερα με τα κεφάλαια που άντλησε προχώρησε στην καθετοποίηση  της  παραγωγής συρματοσχοίνων  με  την έναρξη λειτουργίας της μονάδας παραγωγής συρμάτων από σκληρό χάλυβα στις νέες εγκαταστάσεις  της εταιρίας στη  Βιομηχανική  Περιοχή του Βόλου και την ίδρυση της Β’ Μονάδας παραγωγής συρματοσχοίνων επίσης στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου.

    Τα τελευταία χρόνια, η Λεβεντέρης πραγματοποίησε στροφή στον ενεργειακό τομέα καθώς το 2011 επεκτάθηκε στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας  μέσω της συμμετοχής της στην εταιρεία “ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.” η οποία έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2011 ένα Φωτοβολταϊκο Πάρκο μεγέθους 1 MW στο οικοπεδό της στην Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.



    ΣΧΟΛΙΑ