• Ελλάδα

    Τσίπρας: Ο Faltciani έδωσε νέα στοιχεία για τη λίστα Lagarde

    • NewsRoom


    Aποκαλύψεις έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2015. Για την ακρίβεια, ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο γγ της Κυβέρνησης κ. Καλογήρου σε συνάντησή του στο εξωτερικό με τον Φαλτσιανί, παρέλαβε λίστα σε στικάκι με στοιχεία- φωτιά για ύποπτες συναλλαγές την οποία και παρέδωσε στον Εισαγγελέα.

    Βέβαια, εντύπωση προκαλεί με ποια δικαιοδοσία ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης συνάντησε τον άνθρωπο που έκλεψε τη λίστα από την HSBC Hevre Faltciani, καθώς οι μόνοι αρμόδιοι είναι οι εισαγγελείς και οι ανακριτές.

    Hevre Falciani, Προγραμματιστής, Πρώην υπάλληλος της ΗSBC Γενεύης
    Hevre Falciani, Προγραμματιστής, Πρώην υπάλληλος της ΗSBC Γενεύης

    Συνοψίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ανέφερε τα πρώτα έντεκα νομοθετήματα της κυβέρνησης που θα κάνουν “ποδαρικό” στο 2016 ( μεταξύ αυτών Αξιολογηση στο δημόσιο, τηλεοπτικές άδειες, καταπολέμηση λαθρεμπορίου σε καπνικά προιόντα κλπ), μίλησε για:

    1. κόκκινη γραμμή στο Ασφαλιστικό  τη μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων

    2. Αποκάλυψε ότι ο γγ γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Καλογήρου σε συνάντησή του στο εξωτερικό με τον Φαλτσιανί, παρέλαβε λίστα σε στικάκι με στοιχεία- φωτιά για ύποπτες συναλλαγές την οποία και παρέδωσε στον Εισαγγελέα

    3. “Τράβηξε” τ αυτιά των υπουργών του μιλώντας για την ανάγκη καλύτερου συντονισμού του κυβερνητικού έργου

    4. Επιχείρησε και πάλι να κλείσει τα σενάρια περί οικουμενικής ή αλλαγής του κυβερνητικού σχήματος μιλώντας για “τερατουργήματα”.

    5.”Υπενθύμισε” σε τυχόν επίδοξους “αντάρτες” ότι η  κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον λαό να εφαρμόσει τη συμφωνία που υπέγραψε.

    “Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων” τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2015.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέχρι τα μέσα Γενάρη η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη δέσμευσή της και καταθέτει στη Βουλή την πρότασή της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

    Ανέφερε, δε, ότι είναι το τελευταίο βήμα πριν την “πηγή” της πρώτης αξιολόγησης και της επακόλουθης διαδικασίας αποφάσεων για την αναγκαία απομείωση του χρέους.

    Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι:

    * Ο κ. Καλογήρου συναντήθηκε στο εξωτερικό με τον φαλτσιανί, ο οποίος είναι “η πηγή” της λίστας λαγκαρντ. Εμείς δεν κρύβουμε τα στοιχεία σε συρτάρια. Σε αυτή τη συνάντηση ο γγ της κυβέρνησης παρέλαβε λίστα σε στικάκι με δεκάδες χιλιάδες ύποπτες συναλλαγές τις οποίες κατέθεσε στον εισαγγελέα. Οι πρωτοβουλίες αυτές θα συνεχιστούν γιατί υπάρχει πολιτική βούληση

    * Οι κασσάνδρες διαψεύδονταν κάθε μερα που περνούσε. Προέβλεπαν αποτυχία στηνανακεφαλαιοποίηση Τραπεζών, κούρεμα καταθέσεων, τους διαψεύσαμε. Ανακεφαλαιοποιήσαμε όχι μόνο τις συστημικές τράπεζες αλλά ανακεφαλαιοποιούμε και τις μη συστημικές.

    *Οι κασσανδρες έβλεπαν καθημερινά την κατάρρευση της κυβέρνησης με αντικατάστασή της από οικουμενικές και άλλες τέτοιες τερατογενέσεις. Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός αποφασίζει κυρίαρχα μετά μια δύσκολη και κρίσιμη συμφωνία και όχι μετά. Φέραμε στην κρίση του λαού τη συμφωνία και ο λαός επικύρωσε και τη συμφωνία και επέλεξε εμάς να την εφαρμόσουμε. Εμείς αντέξαμε άλλοι είναι αυτοί που απέτυχαν.

    *Εμείς θα κριθούμε από το έργο μας, να επιταχύνουμε ρυθμούς, να βελτιώσουμε το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Αυτό αφορά κυρίως τους υπουργούς. Οι καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται. Όλοι είμαστε καθημερινά κρινόμενοι.

    *Προχωράμε προς τα μπρος αποφασιστικά και συλλογικά. Η κυβέρνηση μας στηρίζεται σε συμπαγή και αδιατάρακτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που τη δεσμεύει η λαική εντολή του Σεπτέμβρη.

    *Είμαι βέβαιος ότι όπως με επιτυχία καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες στιγμές του 2015 έτσι θα καταφέρουμε και το 2016

    Οι δύσκολοι αγώνες είναι μπροστά μας , δεν υπάρχουν χειμερινές διακοπές για την κυβέρνηση



    ΣΧΟΛΙΑ