• Οικονομία

    ΑΑΔΕ: Έρχεται το τέλος για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ

    • NewsRoom


    Την ηλεκτρονική εφαρμογή την οποία θα χρησιμοποιούν οι επιτηδευματίες για να ενημερώνουν με ηλεκτρονικό τρόπο τα βιβλία τους με τα έσοδα και τις δαπάνες που πραγματοποιούν κάθε μήνα, στήνει η ΑΑΔΕ, με στόχο να είναι έτοιμη στις αρχές του 2019 και αρχίσει στη συνέχεια η σταδιακή κατάργηση των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

    Στα σχέδια της ΑΑΔΕ, μετά την πλήρη εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων είναι η κατάργηση των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ αφού τα στοιχεία που αναγράφονται στις δηλώσεις αυτές θα προκύπτουν αυτομάτως με την ενημέρωση των βιβλίων. Οποιαδήποτε εγγραφή εσόδων ή εξόδων, θα εμφανίζεται ταυτόχρονα, τόσο στον υπολογιστή του επιτηδευματία, όσο και στο Τaxisnet.

    Η εφαρμογή θα περιέχει:

    • Ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρούνται λεπτομερώς όλα τα έσοδα από πωλήσεις αγαθών και παροχή υπηρεσιών.
    • Ειδική φόρμα στην οποία θα καταχωρούνται αναλυτικά οι δαπάνες της επιχείρησης.
    • Θα εμφανίζεται το άθροισμα εσόδων και δαπανών, για κάθε ημέρα, καθώς και για κάθε μήνα, για το τρίμηνο και για το σύνολο του έτους ή της χρήσης (δεδομένου ότι ορισμένες εταιρείες τηρούν βιβλία σε υπερδωδεκάμηνη χρήση).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε «αναμμένα κάρβουνα» η κυβέρνηση για την ετυμηγορία της Κομισιόν: Τι θα πει για συντάξεις-εξαγγελίες Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχείρηση «σκούπα» της ΑΑΔΕ στα ληξιπρόθεσμα χρέη-Τι αλλάζει στις κατασχέσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Πιτσιλής (ΑΑΔΕ): Έτσι θα γίνουν άμεσες επιστροφές φόρου έως 10.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ