• LIFE&STYLE

    Πέντε λόγοι για να μην πετάξετε τα φακελάκια με τη σιλικόνη που υπάρχουν στα κουτιά των παπουτσιών

    • NewsRoom


    Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια, μία τσάντα ή κάποιο άλλο δερμάτινο είδος, βρίσκουμε στο κουτί κάτι περίεργα μικρά σακουλάκια με μπαλάκια από τζελ σιλικόνης, τα οποία τις περισσότερες φορές πετάμε. Όμως, τα μικροσκοπικά αυτά σακουλάκια μπορεί να αποδειχθούν σωτήρια σε πολλές περιπτώσεις, αφού περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου που στεγνώνει τα πάντα. Και οι πιθανές χρήσεις τους άπειρες…

    Εμείς, συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές που μπορεί να σας φανούν πολύτιμες:

    1. Βάλτε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου και θα αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων ή μούχλας. Εξαλείφουν επίσης τις δυσάρεστες οσμές.

    2. Αν είχατε την ατυχία να πέσει σε νερό το κινητό σας, χρησιμοποιήστε τα αντί για ρύζι. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικά. Βάλτε το τηλέφωνο σε ένα βάζο γεμάτο με σακουλάκια silica gel και, ως δια μαγείας, το τηλέφωνό σας θα δουλέψει ξανά.

    3. Σώστε τις παλιές σας φωτογραφίες. Βάλτε μερικά από αυτά τα σακουλάκια σε ένα κουτί όπου φυλάτε παλιές φωτογραφίες. Θα βοηθήσουν να μην κολλήσουν και να μην καταστραφούν.

    4. Ξεθολώστε το παρμπρίζ σας. Βάλτε μερικά σακουλάκια κάτω από το παρμπρίζ σας. Ξεθολώνουν τα τζάμια και εσείς κερδίζετε πολύτιμο χρόνο.

    5. Μεγαλώστε τη διάρκεια ζωής των ξυριστικών σας λεπίδων. Τα σακουλάκια απορροφούν την υγρασία από τη λεπίδα τους.



    ΣΧΟΛΙΑ