• The Wiseman

    Ποιος είναι ο Σπύρος Γκότσης της FF Group και γιατί πρέπει να κάνετε λίγη ακόμα υπομονή για τον νέο CEO της Alpha Bank

    • NewsRoom
    the wise man

    the wise man


    Λίγη υπομονή για τον CEO της Alpha Bank

    Όπως έγραψε χθες το mononews υπήρξε μια συνεδρίαση στην Alpha Bank μιας επιτροπής, άτυπα, τα μέλη της οποίας συζήτησαν για τις υποψηφιότητες όσον αφορά την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου. Η στήλη πληροφορείται ότι μέσα στην τράπεζα γίνεται σφαγή… μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν τον Γιώργο Αρώνη και όσων στηρίζουν τον Βασίλη Ψάλτη. Και οι δύο πέρασαν με επιτυχία τις συνεντεύξεις που έκανε η Ergo Zehnder όπως, όμως, και ο τρίτος υποψήφιος Σπύρος Φιλάρετος. Η μάχη συνεχίζεται ωστόσο μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει τελειώσει και τότε θα μάθουμε τον νέο CEO. 

    Ο Σπύρος Γκότσης με τον Χαράλαμπο Γκότση τι σχέση έχουν; 

    Νομίζω ότι λίγοι άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν τις συμπτώσεις. Προσέξτε λοιπόν. Στην Folli Folli, o International Financial Controller in EMEA and NA & Finance Project Manager στο FF Group λέγεται Σπύρος Γκότσης. Έχει το ίδιο επίθετο με τον Χαράλαμπο Γκότση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Δηλαδή τον καλύτερο φίλο της οικογένειας Κουτσολιούτσου, όπως έχει αποδειχθεί έως σήμερα. Μάλιστα μαθαίνουμε ότι η συμπεριφορά του κ. Σπύρου Γκότση προς τους υφισταμένους του είναι η χειρότερη δυνατή. Αλλά αυτό αφορά τα αφεντικά του και όχι εμάς. Τέλος πάντων μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαμε ακόμα πιστοποιήσει εάν τα δυο αυτά πρόσωπα συνδέονται συγγενικά. Νομίζω θα το μάθουμε σήμερα και θα σας ενημερώσουμε αύριο. Ο Σπύρος Γκότσης πριν από τη Folli Follie δούλευε στην Αlpha Βank, στην Εμπορική (μαζί με τον Φραγκίσκο Γρατσώνη) και στην BNP Paribas.

    «Υπάρχουν δικαστές στην Κω;»

    Εννέα μήνες περιμένουν οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank το Πρωτοδικείο του νησιού να αποφασίσει για την προσφυγή που έχουν κάνει έναντι του ξενοδοχειακού ομίλου Κυπριώτη, ο οποίος χρωστάει κόκκινα δάνεια 115 εκατ. ευρώ, συν κάποια εκατομμύρια στην εφορία, στα ταμεία και σε προμηθευτές. 

    «Περιμένουμε από τον Φεβρουάριο. Κάθε μήνα πρέπει να εκδικαστεί η υπόθεση και δεν εκδικάζεται», λέει στην στήλη τραπεζίτης. Δικαίως λοιπόν οι κακές γλώσσες αναρωτιούνται «αν υπάρχει δικαιοσύνη στο νησί και κυρίως πως λειτουργεί; 

    Διότι η κωλυσιεργία  στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει τέλος…, όπως λένε.  Μάλιστα, ο επιχειρηματίας έχει κάνει μηνύσεις σε: αρμόδιες διευθύνσεις διαχείρισης των κοκκινων δανείων των τραπεζών, σε πρόσωπα όπως υπαλλήλους αλλά και σε υψηλόβαθμα στελέχη των δύο τραπεζών. Γιατί λοιπόν τον προστατεύουν και εδώ βγάζει εκατομμύρια δεν πληρώνει στα δάνειά του ούτε ένα ευρώ;   

    Εκεί που έμεναν ο Ανδρέας και ο Πάλμε

    Σήμερα η τράπεζα Πειραιώς βγάζει στον πλειστηριασμό το ξενοδοχείο «Aktia Lounge hotel & spa» που βρίσκεται στην Χερσόνησο του Ηρακλείου, στην Κρήτη. Η τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί στα 13 εκατ ευρώ και η εταιρεία το 2007 είχε πάρει ένα ομολογιακό δάνειο 16 κατ ευρώ σε ελβετικό φράγκο. Τα χρέη συνολικά ανέρχονται σε 33 εκατ. ευρώ. Το story όμως κρύβεται στο γεγονός ότι δεν πρόκειται για ένα απλό ξενοδοχείο. 

    Αλλά για το ιστορικό ξενοδοχείο «Ανθούσα», που βρίσκεται στην παραλία της Ανθούσας και εκεί έκανε διακοπές ο Ανδρέας Παπανδρέου της πρώτης περιόδου ΠΑΣΟΚ. Της περιόδου αρχές της δεκαετίας του ’80, όταν δεν είχε γνωρισθεί με την Μιμή (Λιάνη), η οποία είχε πιο ακριβά γούστα και οδήγησε τον Ανδρέα μετά από χρόνια στην Ελούντα. 

    Το ξενοδοχείο «Aktion», που στα βάθη της δεκαετίας του ’80 και στους καιρούς της «Αλλαγής» λεγόταν «Ανθούσα», είχε πάρει το όνομά του από την σύζυγο του Κρητικού ξενοδόχου Στρατή Παπαγεωργίου. 

    Στο ξενοδοχείο είχε διαμείνει και ο Ούλοφ Πάλμε, πρωθυπουργός της Σουηδίας, σοσιαλοδημοκράτης, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1986. Επιστήθιος φίλος του Ανδρέα και μεγάλος μεταρρυθμιστής. 

    Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε τον Ανδρέα με το ζεύγος Παπαγεωργίου, τον Ούλοφ Πάλμε με την σύζυγό του Λίζμπεθ και το ζεύγος Παπαγεωργίου αλλά και την Ανθούσα Παπαγεωργίου με την σύζυγο του Πάλμε. 

    Η ιστορία του ξενοδοχείου είναι βαριά. Βαριά όμως είναι και τα ονόματα των υποψηφίων αγοραστών του…

    Το ζεύγος Παπαγεωργίου μαζι με τον Ανδρέα Παπανδρέου
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου στη παραλία του ξενοδοχείου Ανθούσα (νυν Aktia)
    Η Λίσμπετ Πάλμε ανάμεσα σε Στρατή και Ανθούσα Παπαγεωργίου το καλοκαίρι του 1983
    Τα ζεύγη Πάλμε και Παπαγεωργίου με φιλική παρέα στην αυλή του ξενοδοχείου, το καλοκαίρι του 1983
    Η Λίσμπετ Πάλμε με την Ανθούσα Παπαγεωργίου το καλοκαίρι του 1983



    ΣΧΟΛΙΑ