• Ροή Ειδήσεων

    Πατούλης για Σκοπιανό: Απαγορευτική κάθε χρήση του ονόματος «Μακεδονία»

    • NewsRoom
    Γιώργος Πατούλης

    Γιώργος Πατούλης


    Κατηγορηματική απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, όσον αφορά το φλέγον ζήτημα της αλλαγής του ονόματος της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, μετά το το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πατούλης, ανέφερε τα εξης: “Η ελληνική κοινωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί να ξεπουληθούν οι αξίες και η Ιστορία μας.

    Η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στο συλλαλητήριο της προηγούμενης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να υπερασπιστούν όχι απλά την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και τις ίδιες τις αξίες του Ελληνισμού, για τις οποίες θυσιάστηκαν οι πρόγονοί μας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη, κι όχι σύνθετη. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και ως εκ τούτου, καθίσταται απαγορευτική κάθε χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων», όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

     

     

    Παράλληλα ανακοίνωσε τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης : “Αναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά την ευθύνη να μπούμε μπροστά, με κάθε τρόπο και μέσο, σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, για να αποτραπεί μια δυσμενής εθνική εξέλιξη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους πολίτες και δημιουργούμε ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης”, καταλήγοντας με την άποψη, “Ως θεσμός επιθυμούμε ειλικρινά και αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ειρήνη και συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή μας.

    Δεν θέλουμε και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανέναν λαό. Όμως η θέση αυτή δεν θα γίνει σε καμία περίπτωση η “κερκόπορτα” για να ενισχυθούν για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις του αλυτρωτισμού, που μετέτρεψαν στο πρόσφατο παρελθόν τα Βαλκάνια σε πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης”.

     

    Πατούλης



    ΣΧΟΛΙΑ