• ΥΓΕΙΑ

    Μειωμένος κίνδυνος θανάτου για όσους αποφεύγουν  τη σοβαρή υπογλυκαιμία

    • NewsRoom


    Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, τα οποία αποφεύγουν την εμφάνιση σοβαρής υπογλυκαιμίας, παρουσιάζουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του Διαβήτη  (EASD) και δημοσιεύτηκαν ταυτόχρονα στο περιοδικό Diabetologia.

    Οι νέες αναλύσεις από τη μελέτη DEVOTE, δείχνουν ότι τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, τα οποία βιώνουν σοβαρή υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα γλυκόζης πλάσματος) εμφανίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου. Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος ήταν 4 φορές υψηλότερος 15 ημέρες μετά από ένα επεισόδιο και 2,5 φορές υψηλότερος οποιαδήποτε στιγμή μετά από ένα επεισόδιο σοβαρής υπογλυκαιμίας. Επιπρόσθετα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ημερήσιες διακυμάνσεις στα επίπεδα γλυκόζης πλάσματος σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

    Τα επεισόδια σοβαρής υπογλυκαιμίας δεν αποτελούν μόνο πηγή άγχους και δυνητικό κίνδυνο για τους ασθενείς αλλά συνδέονται επίσης με αυξημένο κίνδυνο θανάτου” δήλωσε ο Dr Bernard Zinman από το Ινστιτούτο Έρευνας Lunenfeld- Tanenbaum, Νοσοκομέίο Όρος Σιν, Πανεπιστήμιο του Τορόντο και μέλος της DEVOTE Steering Committee. “Τα αποτελέσματα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία της διατήρησης χαμηλής διακύμανσης στα επίπεδα γλυκόζης πλάσματος και της μείωσης του κινδύνου εμφάνισης σοβαρής υπογλυκαιμίας κατά τη θεραπεία ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2”.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαβήτης τύπου ΙΙ: τα 7 «άγνωστα» συμπτώματα

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαβήτης: Το πλήγμα στη σεξουαλική ζωή των ανδρών

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαβήτης τύπου 1,5: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον «άγνωστο» τύπο διαβήτη

     



    ΣΧΟΛΙΑ